reklama

11 způsobů, jak z domu vyhnat rakovinu

Jak z domu vyhnat rakovinu? Tady je několik tipů!

Foto: Profimedia.cz

Domov by měl být bezpečným a klidným místem. Pokud rádi a často uklízíte s dezinfekcí, chemikáliemi a jinými čisticími prostředky, může to být pro vaše zdraví značné riziko, i když to budete myslet dobře.

Faktem je, že většina z nás žije v domech či bytech, které jsou plné karcinogenů, aniž bychom o tom věděli. Dobrou zprávou zůstává, že můžeme udělat několik jednoduchých kroků, abychom nešli rakovině naproti. Podívejte se, jak můžete karcinogenům, které jsou všude kolem vás, ukázat záda.

1. Vytvořte si vlastní čisticí prostředky

Běžné čisticí prostředky jsou velkým zdrojem toxinů, které znečišťují vzduch a nevědomky se vkradou do vašeho těla při úklidu. Nejen že je po celou dobu vdechujete, ale při nedostatečné ochraně, se dostanou do organismu i přes kůži.

Foto návod: Domácí citrusový čistič. Silný a přírodní!

Chcete-li snížit riziko, můžete se poohlédnout po čisticích přípravcích na přírodní bázi, ale počítejte s tím, že si připlatíte. Další možností jsou vlastní prostředky, které vyrobíte z běžně dostupných ingrediencí vaší kuchyně. Mezi nejúčinnější pomocníky patří ocet, citronová šťáva a jedlá soda.

2. Svěží vzduch

Základem je pravidelné větrání. A jak už jsme se zmiňovali v mnoha článcích, je třeba otevřít okno častěji, na krátkou dobu a udělat pořádný průvan.

Pokud toužíte po voňavém domově, vyhněte se syntetickým osvěžovačům vzduchu a zkuste sáhnout po nějaké přírodní vůni. Nasušte si citrusovou kůru, využijte aroma lampy s přírodním olejíčkem nebo si zkuste doma vyrobit vlastní potpourri z květin a bylinek.

Čtěte také: 5 nejpopulárnějších ženských doplňků do bytu

3. Nechte boty za dveřmi

Jak na webu Mindbodygreen.com uvádí Dr. Franklin Lipman: Na podrážkách obuvi si můžete přinést mnoho toxických látek, jakými jsou zbytky pesticidů či olova a jiných nečistot. Nejspíš se většina z vás oboří, že nechodí po bytě v botách, jako je to běžné v jiných zemích, ale ono postačí, když si něco zapomenete na stole, nechce se vám zouvat a jen si pro to opatrně po špičkách dojdete.

4. Buďte opatrní při výběru kosmetiky

Nekupujte si kosmetické výrobky, které obsahují parabeny, síran sodný nebo oxybenzon. Vypsali jsme jen některé toxiny, které číhají v mnoha produktech pro péči o tělo, ale patří mezi hlavní spouštěče zdravotních problémů. Raději si pečlivě přečtěte složení vašeho oblíbeného krému nebo si připlaťte za kvalitnější a dobře otestovanou kosmetiku.

5. Nepoužívejte plastové nádobí

Jde hlavně o nádobí z melaminových pryskyřic. Zdravotní rizika látek, které se z něj uvolňují, jsou dostatečně prokázaná a nezanedbatelná, ale výrobci je přesto pouštějí na trh. Ve chvíli, kdy se zahřejí na vyšší teplotu, zaútočí na vaše orgány nejen uvolněný melamin, ale také rakovinotvorný formaldehyd.

Náš tip: 8 věcí, které bychom nikdy neměli dávat do mikrovlnky!

Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny klasifikovala formaldehyd jako prokázaný karcinogen. Raději dětem servírujte jídlo na dřevěném talíři nebo prostě oželte, že se občas něco rozbije.

6. Čistý spánek

Spěte na kvalitní matraci, která by měla být z organického materiálu. Snažte se ji pravidelně čistit a odhadnout správnou dobu pro výměnu. Ložní prádlo povlékejte spíše z bavlny a vyhněte se syntetickému materiálu.

Neuškodí, když součástí ložnice bude i čistička vzduchu, která zabrání, že budete zbytečně vdechovat alergeny a částečky prachu.

7. Moderní technika

Představte si, že vám ráno u hlavy zazvoní budík, pak se jdete oholit nebo si vyfoukáte hlavu fénem a v práci celé dopoledne kopírujete smlouvy. Vlastně jsme neustále obklopeni elektrickými spotřebiči, které vyzařují nezdravé elektromagnetické frekvence.

Dr. David Carpenter ze Státní univerzity v New Yorku věří, že až za 30 % rakoviny, která postihne děti, může právě působení elektromagnetického pole. Samozřejmě po vás nechceme, abyste se zbavili všech vymožeností, ale prevence je základ. Když je elektrospotřebič v provozu, zkuste být od něj co nejdále. A i když je luxus mít budík na nočním stolku, dejte mu dostatečný odstup od vaší hlavy.

8. Filtrujte vodu

Termín "pitná voda" neznamená, že se v ní nemohou objevovat pro zdraví škodlivé chemické látky, kterými jsou například chlór či fluoridy. Na tento problém existuje jednoduchá pomoc. Můžete si za vodovod nainstalovat filtr. Vodu lze čistit přímo i v kuchyni či ve sprše. K bateriím se nainstalují speciální čističe, které odstraní až 90 % škodlivin.

Čtěte také: VIDEO: Jak v těle roste rakovina: Podívejte se!

Výhodou jsou i lednice s možností natočit si vodu. Jsou opatřené velmi kvalitními filtry. U moderních typů vás světelný signál upozorní, že je čas na jeho výměnu. Pokud nechcete investovat zbytečně moc peněz a přesto byste rádi pili kvalitní vodu, pomohou speciální konvice s výměnným filtrem.

9. Syntetický materiál

Většina syntetických textilií je napuštěná chemikáliemi, které působí jako ochrana rychlého shoření v případě požáru. Ale pro vaše tělo to není zrovna nic zdravého. Zkuste raději sáhnout po doplňcích z organické bavlny, lnu či vlny. Mezi moderní materiály, které jsou čistě přírodní, patří také bambus či sisal. Vyrábějí se z nich dokonce i podlahové krytiny.

10. Nejezte toxiny

Smažená a spálená jídla jsou rizikem pro vznik rakoviny. Proto se nejspíš syrová strava stala novým trendem. Měla by být pro naše tělo přirozená, ale rozhodně vás nechceme nutit jíst něco jen proto, že je to zrovna teď moderní. Spíše se snažte věci zbytečně nepřepékat (nepálit) a ovoce či zeleninu pořádně před konzumací vydrhněte a raději oloupejte.

11. Zubní pasta s příchutí

Zubní pasty obsahují i barviva a ochucovadla, která nepatří zrovna k nejzdravějším věcem na světě. Raději zvolte přírodní zubní pastu, i když to zrovna nebude taková dobrota nebo ještě lépe, zkuste si ji vyrobit. Tady je návod.

Budete potřebovat:

  • 3 lžíce kokosového tuku
  • sušenou stévii nebo její extrakt
  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • několik kapek tea tree olejíčku

Všechny ingredience pořádně promíchejte. Špatný poměr neexistuje. Sami musíte vyzkoušet, co vám bude více vyhovovat.

Máte i vy nějaké zajímavé tipy a doporučení na vhodnou prevenci? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kaviár a krev: Jak rychle "nakopnout" imunitu?

10 věcí, které o vás lidi vědí za pár vteřin

Můj muž má dvě ženy. Co s tím?


"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama