reklama

Iva Hüttnerová: Jak bydlí herečka ze seriálu Ordinace?

Jak bydlí hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě Iva Hüttnerová? Pozvala nás k sobě na návštěvu.

Foto: Profimedia.cz

Kromě toho, že Iva Hüttnerová hraje jednu z hlavních rolí v divácky úspěšném seriálu Ordinace v růžové zahradě, je také známou výtvarnicí i moderátorkou. K tomu všemu ještě stíhá pečovat o svou vlastní zahradu. Pojďme se na ni podívat už proto, že tu seriálovou růžovou jsme vlastně nikdy pořádně nezahlédli.

Pražská zahrada Ivy Hüttnerové patří do kategorie těch, kde se pořád něco děje. Přijdete tu po čase a všechno je jinak. Na jednom místě vyrostl půvabný zahradní domek, tam přibylo další zahradní jezírko…

Praktik a romantička

Zní to jako název románu nebo filmu, ale mezititulek nelže. "Jsem opravdu neuvěřitelný romantik," směje se Iva a dodává, že se to nepromítá pouze v obrázcích, které s oblibou maluje.

"Celá zahrada se nese ve stejném duchu a odráží se to také v realizaci jednotlivých zákoutí. Což znamená, že na praktickou stránku věci občas trochu zapomenu," připouští. Podobně tomu bylo i v případě zmiňovaného domku. "Samozřejmě jsem na začátku myslela na všechno, i na dostatečně široké dveře, aby jimi projelo kolečko," konstatuje.

A když byla stavba hotová a řemeslníci za horami, přišel do zahrady manžel Petr, domek si prohlédl a ironicky poznamenal, že je strašně zvědavý, jak se uvnitř vytočí s kolečkem, aby je tam mohla Iva postavit a uložit. "Měl samozřejmě pravdu, pozice dveří nic takového neumožňovala. Ale na druhou stranu neváhal, pustil se do díla, doplnil po straně další dveře a problém elegantně vyřešil."

 

Zahrada vznikla krok za krokem

V očekávání kritických poznámek či dokonce odmítnutí postupovala při realizaci snad každého ze svých zahradních plánů. "Například na první jezírko jsem manžela musela dlouho připravovat, dokud se s celým záměrem nesmířil, protože původně zastával názor, že v naší zahradě by měl být jen zelený beton. Vzápětí jsem ale zjistila, že by nebylo od věci mít tady i potok," říká.

Čtěte také: Jaký je nový Český lev? Hezčí na pohled a stejně nudný

"Petr samozřejmě znovu odvětil, že je to nesmysl, ale nakonec pro něj vymyslel ideální místo. Ovšem s realizací jsem musela počkat, až vyrazí z domu na delší pracovní cestu. Když se pak vrátil, bylo vše hotové, i s dalším jezírkem u pergoly. Dílo si prohlédl a konstatoval, že je moc malé. Postupně ale začal celou vodní kaskádu upravovat, zvětšovat a dnes je nadšený, jak se mu to podařilo. A tak jsem ho vlastně přivedla k práci v zahradě."

Jak se utužují vztahy

Co se zahradního hobby týče, působí oba jako dokonale sehraná dvojice, ale Iva k tomu dodává, že i dnes se toto soužití občas jeví jako poměrně krvavý proces. "Petr totiž chce být, jako každý chlap, za všechno chválený a praxe je potom taková, že dorazí domů a prohlásí: Tak jsem ti vyčistil jezírko! A jindy zase: Tak jsem ti vysbíral listí z trávníku! A čeká, až pronesu, že to udělal dobře. Jenže neuplyne chvíle a stejně se pochválí navrch sám slovy: To je dobře, že jsem to listí nakonec vysbíral," směje se naše hostitelka.

Náš tip: Čtyři v tom 2: Jaké jsou hlavní hrdinky a jejich osudy?

A pokračuje, že zahrada se u nich osvědčila jako skvělý "utužovač" vztahů. Svědčí o tom například zdejší bludné balvany dovezené až od Sedlčan, vlastně dárky, jež Iva od manžela postupně dostala. Ten vůbec největší (má už rozměry docela slušného menhiru) se v zahradě objevil k 25 letům výročí jejich sňatku a stojí na stráži u chodníku vedoucího do lůna této oázy od branky před domem.

Ode všeho trochu

Modře kvetoucí hortenzie, obdobně barevně ztvárněný nábytek na jedné z teras či vstupní dveře do domu, staré nádobí s modrým smaltem, kam oko pohlédne. To všechno svědčí o tom, že Iva právě prožívá modré období. Ovšem zasvěcení vědí, že na modrou i různé staré krámy je jako správná romantička "vysazená" odjakživa. A vůbec jí nevadí, že celá zahrada je úžasnou směsicí nejrůznějších stylů.

"Skutečně je trochu japonská, zároveň i francouzská, anglická a navrch venkovsky babičkovská. Zkrátka ode všeho trochu," konstatuje Iva Hüttnerová. "Ale vůbec nejdůležitější je, že se v ní všichni cítíme úžasně šťastní…"

Připravil: Jiří Savinec

Líbí se vám zahrada Ivy Hüttnerové? Co se jí povedlo a co byste naopak změnili? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Velká galerie retro nábytku: Který se vám líbí?

22 věcí, které můžete udělat s pivem (kromě pití)

10 jídel smrti: Nejhorší pro vaše zdraví





"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama