reklama

S exmanželem mám dům napůl. Novému příteli se to nelíbí

"S exmanželem máme dům napůl, denně se potkáváme. Já si teď našla přítele a hned je tu problém," píše čtenářka Tamara. Jak to dopadne, když se po rozvodu kamarádíte se svým exmanželem a bydlíte v jednom domě? Více v článku...

Foto: ISIFA/Thinkstock

"O partnerských vztazích bych toho mohla vyprávět opravdu mnoho. Po rozvodu bydlím stále se svým exmanželem. Nemáme mezi sebou problémy, ale já si teď našla přítele a řeším, jak celou situaci zvládnu. S bývalým se denně potkávám, k tomu nový muž, nevím, co dělat," začíná svůj dopis Tamara.

Jak to dopadne, když se po rozvodu mimosoudně vyrovnáte tak, že si dům rozdělíte napůl a denně se se svým exmanželem potkáváte? Tamara musí řešit celkem nepříjemnou situaci. S bývalým jsou nejlepší přátelé, všechny problémy konzultují spolu, ale nyní si našla nového partnera a je tu velká krize, která nemá podle autorky dopisu řešení. Co myslíte?

Nepříjemný rozvod? Ne, přátelství!

S exmanželem bychom letos oslavili deset let od svatby, spolu už jsme byli skoro dvacet let. Asi před deseti měsíci jsme se ale rozvedli. Nešlo o nic nepříjemného. Po dohodě jsme usoudili, že děláme nejlepší možnou věc. Nás vztah nějak vyšuměl. Děti jsme neustále odkládali, pak už nebyl čas a zjistili jsme, že vedle sebe nežijí milenci, ale jen kamarádi, kteří jsou tu jeden pro druhého, ale chemie a láska jsou už pryč.

Doporučujeme: Konce týrání: Sbalila jsem mu tašku a vyměnila zámek

Rozvod proběhl v klidu, na všem jsme se domluvili. Ani jeden z nás jsme neměli kam jít, proto jsme si řekli, že vlastně můžeme bydlet v jednom domě, stejně jde o majetek, kdy ani jeden nemůžeme toho druhého vyplatit. Nemovitost patřila babičce, která nám tu dovolila bydlet, sama šla do domu s pečovatelskou službou, protože byla hodně nemocná a já kvůli práci neměla čas se o ni starat, ale byla tu podmínka, dům prodat nesmíme.

Nejlepší přítel? Exmanžel

Tehdy mě kamarádky varovaly, že takový vztah fungovat nemůže, až si najdu přítele, nastane velký problém z obou stran. Nový chlap nepřipadal v úvahu, tak jsem se tomu jen zasmála a užívala si, že mám vedle sebe osobu, která mi pomůže, když potřebuji odnést něco těžkého, pohlídá psa, když já nemůžu a navíc se rozdělíme o náklady. Nejlepší spolubydlící, jakého si přát.

V práci se objevilo dost problémů, šílená uzávěrku, do toho neustálé lítání za dědou, protože ho babička už nezvládala tahat do sprchy a vůbec by přišla o nervy, kdyby tam s ním byla sama. Nějak toho na mě bylo moc... Tenkrát můj bývalý vycítil, že potřebuji podporu a byl tam se mnou! Jednou jsem přišla domů a on mi nachystal super večeři (samozřejmě kupovanou) a napustil vanu. Prý si mám odpočinout. Zaplavil mě nekonečný pocit štěstí, že ho mám. A pochopit, že to není normální? Naopak, vyhovovalo mi úplně vše!!!

Nová dáma na obzoru

Každý v mém okolí mi neustále říkal, že jsem se musela opravdu zbláznit. A já jim jen s úsměvem odpovídala, že máme dokonalé přátelství. Ještě ten den jsem pochopila, jak strašně moc se pletu.

Když jsem přišla po práci domů, v mé kuchyni seděla polonahá holka, opravdu myslím mladá slečna, které mohlo být sotva dvacet. Koukaly jsme na sebe, jako bychom spadly obě dvě z višně. Můj ex se neobtěžoval jí říct, že bydlí se mnou a já jí horkotěžko vysvětlovala mou roli ve vztahu k němu. Když se bývalý vrátil, ona byla pryč a už mu nezavolala. Dostala jsem docela slušnou přednášku, jak si dovoluji hovořit s jeho přítelkyněmi. Že by mi vše konečně došlo? Nikoliv!

Vzájemná domluva

Nové vztahy jsme si nijak nezakazovali, proč taky, ale platila tu jistá pravidla. Když nepůjde o nic vážného, budeme se snažit chodit domů k protějšku, nikoliv je vodit sem, a pokud je třeba přivést je k nám, musíme respektovat soukromí toho druhého.

Náš tip: Závislá na mobilu. Musím ho mít neustále u sebe!

Udělali jsme jednoduchou rekonstrukci domu, kdy exmanžel získal vlastní vchod, jediné, o co jsme se dělili, byla kuchyň, což v jeho případě nebyl problém, protože stejně neuměl vařit. Šílená domluva? Ano, ale pochopila jsem to až příliš pozdě.

Vážný vztah

Za nějaký čas jsem si našla přítele, do kterého jsem se opravdu hodně zamilovala. Máme mnoho společného, je pozorný, stará se o mě, je tu vždy, když ho potřebuji. Rozhodli jsme se, že se sestěhujeme. A tak se za několik dní objevil u mě doma s taškou věcí. Jistě se asi ptáte, co říkal můj ex, ale s ničím neměl problém. Oba dva se znali a myslela jsem (bláhově), že vše bude fungovat.

Problém je na světě

Nevím, kde jsem tenkrát zapomněla mozek, když jsem na tento podivný trojúhelník přistoupila, ale problém na sebe nenechal dlouho čekat. Jakubovi se ani nedivím, proč je naštvaný. Začalo mu vadit, že když odchází na noční, nechává mě tu s exmanželem. Denně se potkávali a občas si museli dokazovat, kdo je tu větší chlap. Hádali se o to, kdo opraví rozbitou skříňku, jak se má sekat trávník a podobné blbosti.

Největší průser nastal ve chvíli, kdy mu můj bývalý začal radit, jak má co udělat, jak se má ke mně chovat, co mám nejradši, čím mě potěší a co by rozhodně dělat neměl. Za dva týdny byl Jakub zpátky ve své garsonce s tím, že dokud se ex neodstěhuje, on se mnou bydlet nebude. Dostala jsem prostě ultimátum. Jak mám tuto situaci vyřešit? Jakuba miluju, ale zároveň nechci přidělávat problémy svému bývalému, který nemá kam jít.

Tamara

Co byste Tamaře poradili? Je vůbec možné tuto situaci vyřešit ku prospěchu obou mužů nebo by si konečně měla vybrat? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ztloustla jsem a manžel mě přestal milovat

Stan za 100 tisíc? Ano, můžete ho pověsit na strom

Jak předělat staré svršky na módní outfit? Stačí vzít nůžky

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama