reklama

Jak složit tričko, kalhotky či prostěradlo za 5 vteřin?

Přinášíme videa, která vám pomohou složit tričko, dámské kalhotky či napínací prostěradlo za 5 vteřin!

Foto: ISIFA/Thinkstock

Také nesnášíte skládání triček či napínacího prostěradla, které vám vždy zabere zbytečně moc místa? Přinášíme video návody, díky kterým tričko, košile či jiné věci složíte za několik vteřin.

Domácí práce nejsou nijak zábavné a ty, které to baví, ty můžeme, my ostatní, jen tiše obdivovat. Ale nemusíme zoufat, skládání tričko za pouhých 5 vteřin. Podívejte se na následující video, kde vás to naučí tak, že vás to i začne bavit.

Nenechte se odradit tempem. V čase 0:28 je video celého skládání zpomalené. Postačí vám na tričku vytvořit pomyslné dvě kolmice, kdy u ramene vznikne bod A, pod rukávem (kde se kolmice protínají) bod B a v protažení z bodu A na spodní části máte C. Levou rukou chytněte bod B, pravou rukou bod A a přetáhněte na bod C, zvednout, otočit a máte hotovo.

Hromada z prostěradla

Téměř každý, kdo má doma napínací prostěradlo, nesnáší jeho skládání. Je nemožné z tohoto kusu strečové látky udělat úhledný komínek, který by nám nezabíral půl police s ložním prádlem. Následující video však dokazuje, že způsob přeci jen existuje.

Nejprve si chytíte oba konce gumy, každý do jiné ruky, kdy vám vznikne půloblouk, následně položíte na stůl, z obou stran přeložíte do středu. Získáte něco jako sukni s gumou nahoře, následně už jen od gumy skládáte.

Náš tip: 10 největších módních chyb mužů

A ještě jeden způsob, kdy je prostěradlo dvojité a využíváte při skládání všechny čtyři rohy. Více na videu.

Začíná se tak, že si na každou ruku dáte jeden roh (sousedící) prostěradla. Jeden překlopíte přes druhý. Jedete po gumě směrem k třetímu rohu a ten překlopíte přes ty dva. Následně zopakujete i se čtvrtým. Vznikne vám úhledný kus, který už složíte, jako například ubrus.

Jak složit dámské kalhotky

Chcete mít své spodní prádlo hezky uložené? Následující video vám ukáže, jak z dámských kalhotek složit malý balíček, který nebude překážet.

Nejprve je od gumičky zarolujte směrem k té užší části a nechte kousek nezamotaný. Otočte. Přeložte z kraje na střed a kus, který jste si nechali volný, překlopte přes zarolovanou část. Vznikne vám otvor, kterým všechno protáhnete. Podobně, jako se skládají ponožky.

Máte i vy nějaké zajímavé tipy, jak si usnadnit skládání oblečení? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co se dělo ve StarDance? Nahlédněte do zákulisí

5 tipů, jak se nezbláznit z vánočního úklidu

Nehoda? Dejte přednost profesionálům




"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama