reklama

Mladá blogerka plete deky na 1,5 metrových jehlicích

Blogerka Laura Birek miluje pletení. Používá 1,5 metru dlouhé jehlice!

Foto: Profimedia.cz

Mladá blogerka z Los Angeles miluje pletení. Svou zálibu posunula do obřích rozměrů. Deky plete na jeden a půl metrových jehlicích a klubko vlny je větší než trouba v kuchyni.

Laura Birek získala magisterský titul v oboru scenáristika na Univerzitě v Kalifornii. Rozhodla se, že svoji kariéru rozjede pomocí vlastního blogu, který zasvětila nejoblíbenější zálibě - pletení.

Když vás živí koníček

Během několika let se jí pletení stalo obrovskou vášní. Některé vzory a postupy publikovala v časopisech, a dokonce vydala i knihu, která je věnovaná háčkování a pletení.

Doporučujeme: 10 způsobů, jak snadno zvětšit vaši ložnici

Jehlice vzala poprvé do ruky v druhém ročníku na střední škole. Hledala něco, kde se odreaguje od náročného studování. Má za sebou několik projektů, ale nejvíce ji proslavilo pletení deky Giganto! Dnes její život vystihují tři aktivity, psaní, tvorba webových stránek a samozřejmě pletení.

Obří jehlice

Zatoužíte-li po dekách a jiných dekoracích, které jsou ve stylu rybářských sítí, pak jsou obří jehlice to pravé pro vás. Jejich výroba není nijak náročná. V podstatě jde o instalatérské trubky, které jsou na konci zalepené páskou, aby vlnu nijak nepřetrhaly a snáz se nabírala oka.

Postup pletení obřího přehozu můžete vidět na následujícím videu:

Začíná s 28 oky, které si předem nahodí. Dále potřebuje speciální vlnu, která je mnohem širší, než běžné druhy. Následující postup je stejný, jako při pletení malým jehlicemi, jen je potřeba více energie a síly. Hřát vás může vědomí, že deka velmi rychle přibývá.

Příprava jehlic a "vlny"

Abyste si dokázali představit, co pletení předchází, je tu ještě jedno video, kde uvidíte, celou výrobu jehlic a "vlny". Postup je velmi podrobný a vlastní deku zvládnete hravě.

Slečna z videa si nejprve oblepila instalatérské trubky pevnou lepicí páskou v několika vrstvách. Následně si rozstříhala látku na dlouhé pruhy, které je třeba sešít v ruce či na stroji tak, aby utvořily dlouhý materiál. Ten si následně smotáte do velkého klubka.

Opět začíná s 28 oky. Vždy přehodí vlnu z klubka a protáhne na druhou stranu oko, které je na jehlici. Tak se vše opakuje, než je celá deka hotová. Můžete střídat několik barev. Je to jen na vás.

Na přesné a zpomalené přebírání oka s obřími jehlicemi se podívejte v dalším videu:

K pletení se hodí klasická vázací lana, nebo jak jste viděli v druhém videu, klidně si rozstříhejte svoji oblíbenou látku. Fantazie je obrovská a vy budete mít jedinečný doplněk do bytu nebo dárek pro kamarádku.

Jaký výjimečný koníček máte vy? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHOLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Duhové bydlení uprostřed lesa. Nebojte, nešálí vás zrak

Orgasmus: Naučte se ho! Překonáte své hranice

Fronéma o polyamory: Mám vztah s dvěma muži a ženou

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama