reklama

Jaké dveře se hodí do pouzdra? 14 super tipů

Dvoukřídlé posuvné dveře se sklem Float Prohlédnout galerii
Dvoukřídlé posuvné dveře se sklem Float | Foto: VV Sklo

Někdy dveře při otevírání překážejí a zabírají příliš místa. Pokud to jde, můžeme je ukrýt "do zdi", tedy do stavebního pouzdra. Jaké dveřní křídlo zvolit, aby si s pouzdrem dobře rozuměly?

Stavební pouzdro vás ve výběru dveří, které do něho budou zajíždět, nijak neomezí. Pouzdro zajistí snadný a bezproblémový pojezd všech druhů dveří, dokonce i tak specifické varianty, jako jsou celoskleněné dveře.

Tipy na správný výběr zasouvacích dveří

Do pouzdra lze zasouvat plné či prosklené dveřní křídlo nebo například dveře vyrobené z moderních odlehčených materiálů.

Pokud si chcete pořídit větší rozměry dveřního křídla, nemusíte se obávat. "Standardně vyráběná pouzdra pojmou dveřní křídlo o šířce 650, 750, 850, 950, 1050, 1150 a 1250 cm.

Běžně je dostupné také pouzdro pro dveře vysoké 210 cm, které jsou dnes z hlediska moderního designu velice žádané," upřesňuje Petr Paksi, obchodní ředitel firmy J.A.P. "Kdybyste chtěli přesáhnout i zmiňované rozměry, můžete si nechat vyrobit stavební pouzdro, neboli plechovou kapsu pro dveře, na míru."

"Dvě dveřní křídla můžete zasouvat paralelně za sebe na jednu stranu, a to pomocí pouzdra Parallel, nebo proti sobě do opačného směru. K tomu slouží systém dvou stavebních pouzder Komfort propojených vodicí lištou," doplňuje P. Paksi. Stavební pouzdro dovoluje všechno, co správným dveřím nesmí chybět. K tomu pak přičtěte maximální pohodlí, úsporu místa a moderně odlehčený design a zjistíte, že tyto dveře sluší každému interiéru.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama