reklama

Fotogalerie: Žlutá v interiéru. Svěží a originální doplněk

Prohlédnout galerii
Foto: Profimedia.cz

Barvy dokážou interiér opticky zvětšovat i zmenšovat. Hrají v našem životě velmi důležitou roli.  Už mnoho jsme toho mohli číst o psychologii barev, odstíny, které nás dobíjí energií a naopak ty, díky nimž se cítíme uvolnění a odpočatí.

Žluté stěny, nábytek a doplňky vzbuzují dojem, že se celý pokoj rozzářil sluncem. Výrazná barva může být osvěžujícím prvkem, ale nesmí se to přehánět. Ani žlutá barva by neměla být na velkých plochách, a pokud ji tak zvolíme, musíme její celistvost rozbít doplňky či jinou barvou.

Jak je to se žlutou barvou?

Jako všechny barvy, i žlutá barva má svou špatnou a dobrou stránku. Její kvalitu hledejte v pozitivním působení a schopnosti rozjasnit prostory. Strhává na sebe pozornost a celou místnost odlehčuje.

Žlutá barva je jednou z barev spektra, kterou lidské oko zachytí jako první. Při pohledu na ní se vám vybaví léto, slunce a dovolená. Jako by se v ní zračilo poselství zlata, luxusu, bohatství a okázalosti. Co se týče negativních vlastností, je žlutá označována jako barva závislosti a žárlivosti.

Líbí se vám žlutá barva? Jakou byste si zvolili do interiéru vy? A naopak, který odstín nesmí přes práh? Napište nám v diskuzi pod galerií.

Profimedia.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejdražší byt v Londýně je k mání za 600 milionů

10 osvědčených a rychlých tipů, jak lépe usnout

Daniela Drtinová: Ve skutečnosti jsem mnohem křehčí


reklama
reklama
reklama
reklama
reklama