reklama

Dřevěné židle

Prohlédnout grafiku
Foto: nabytek-forlivinf.cz

Budete si pořizovat do jídelny nebo do kuchyně nové >židle nebo komplet židle a stolu a uvažujete o nábytku ze dřeva? Při nákupu dřevěné židle nevybírejte jen podle zajímavého designu, druhu a barvy dřeva, ze kterého je vyrobena.

Pokud je čalouněná, zajímejte se o způsob čištění použité textilie. Jestli máte malé děti, početnou rodinu nebo domácího mazlíčka, volte raději židle se snímatelným potahem nebo celodřevěné modely. Jiné židle nejspíš vyberete ke stolu umístěnému přímo v kuchyni. Je-li jídelna součástí obývacího pokoje, přizpůsobte jejich design stylu pokoje.

U celodřevěných židlí věnujte pozornost tvarování a hloubce sedáku, sklonu opěradla. U jídelních křesel a židlí s područkami, které oceníte při delším sezení i při vstávání ze židle, si dobře vyzkoušejte, zda jejich výška odpovídá vaší postavě.

Poseďte si na židlích  určených k jídelnímu stolu, nákup neuspěchejte. Vyzkoušejte, jak se vám na nich sedí, zda se z nich pohodlně vstává, jestli nikde netlačí a jak vám jejich rozměr dovoluje měnit polohy. U židlí bez čalounění si zkontrolujte, zda nemají příliš ostré hrany, které by vás mohly tlačit v podkolení.

reklama
reklama
reklama