reklama

Vstupní prostor - feng shui

Prohlédnout grafiku
Foto: panelplus.cz

Jedním z hlavních poslání Feng Shui je mít příjemný pocit ze svého bytu nebo domu, být hrdý na to, jak vypadá a těšit se na příchod domů.

Domov je vaším odrazem, a proto je třeba, aby nejen interiér, ale také exteriér a samotný vstup do bytu nebo domu byl takový, abyste na něj mohli být pyšní. Všichni dobře víme, jak je důležitý první dojem.

Ať už třeba při nákupu, kdy nás zaujme obal nového výrobku nebo při seznámení s novým člověkem. Podvědomě hodnotíme jeho pohyby, výraz v obličeji, tón, s jakým k nám hovoří a jakou energii vysílá do okolí. Jsou to signály, které nevnímáme vědomě, ale na jejich základě je nám člověk buď sympatický, nebo ne.

Ming Tang

Stejné pravidlo platí také pro prostor. Pokud někam přicházíme poprvé, všímáme si každého detailu. Jak na mě působí dům, ke kterému přicházím? Jaké je jeho bezprostřední okolí? Je zřejmé, kde má hlavní vchod? Vím, na který zvonek zazvonit? To je nespočet informací, které nasbíráme ještě před tím, než vstoupíme do interiéru. Prostoru, kde tento první dojem vzniká se ve Feng Shui říká Ming Tang a je právem považován za jeden z nejdůležitějších.

text: Panel plus - Markéta Petříková; foto a vizualizace: vitr-voda.cz

reklama
reklama
reklama