reklama

Realizace kuchyní5

Prohlédnout grafiku
Foto: Žena

Nemůžete zcela změnit dispozici bytu, přesto toužíte po příjemné a útulné kuchyni? Když si marně lámete hlavu, jak prostor vyřešit, podívejte se na 3 realizace, o které se postarali interiéroví designéři či architekti.

Každá z nás chce mít dostatečnou přípravnou plochu, dobře rozmístěné spotřebiče, abychom se tolik nenaběhali, a pokud možno do místnosti ještě natlačit kvalitní a dostatečně velkou spižírnu. Tady je několik zajímavých rad, jak si prostor pro vaření zpříjemnit.

Pár možných kompromisů

Připravili jsme pro vás pár zajímavých kompromisů, které se však nedají brát jako neměnné pravidlo, protože každý prostor je specifický.

* Nezbytná je jedna přípravná plocha o délce alespoň 80 cm. Deska by měla být vcelku, pokud to nejde, raději oželte dřez bez okapu nebo zvolte zajímavé kryty na dřezy, které poslouží jako prkénko na krájení.

* Je-li to nutné, smiřte se s troubou ve spodním umístění, neubere vám pracovní plochu.

* Jedna široká skříňka se zásuvkami pojme víc, než několik úzkých skříněk, která mají dohromady stejný rozměr.

* Trvanlivé potraviny lze ukládat bez větších problémů v obyčejných skříňkách. Místo spíže schovejte například lednici, získáte tak mnohem víc místa.

Jak jste vyřešili kuchyň v malém prostoru vy? Je něco, co byste v prostoru rozhodně neoželeli a co naopak klidně vypustíte? Napište nám v diskuzi pod článkem.

zdroj: ak. soch. Tamara Buganská (návrh), kolbert-danek.cz (realizace), Agáta Buganská (fotografie)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vybíráme nové záclony: Nehoří a umí pohltit zápach!

Jak vybrat rovnátka: Podle ceny, nebo podle vady?

Senioři o milování: Nejlepší sex v  sedmdesáti!



reklama
reklama
reklama