reklama

Ochucená piva bez alkoholu: Testovali jsme je za vás

Jaké nealkoholické ochucené pivo je nejlepší? Ochutnali jsme za vás a tady jsou výsledky.

Foto: Žena

Během několika let si ochucená piva získala své fanoušky. Díky menšímu množství alkoholu, svěží ovocné chuti, jsou hitem každého léta. My jsme se však tentokrát zajímali o to, jaké je nejlepší ochucené pivo bez alkoholu.

Všeobecně objevit ochucené pivo bez alkoholu je trochu problém, ale naštěstí jsme pár vzorků našli a mohli ochutnat. Poprosili jsme dvě ženy a dva muže, aby nám k vzorkům řekli pár slov a zvolili si za sebe to nejlepší. Tady jsou čtyři testovaná piva s příchutí.

Birell Zázvor

Cena: 19,90 Kč

Energetická hodnota: 91 kJ/100 ml

Alkohol: 0,5 %

PETR: Já upřímně z Birellu moc zázvor necítím a když už mi na jazyku zůstane chuť zázvoru, s chutí piva mi moc nejde dohromady. Přijde mi takový o ničem. 

Doporučujeme: Vyzkoušeli jsme za vás: Čím nahradit maso?

DOMINIKA: Já mám ochucená piva ráda a samotný zázvor také, ale tento drink je příliš hořký. Je pravda, že hořká pomáhá zahánět žízeň, ale já fanda tohoto kousku nejspíš nebudu. Co bych ráda podtrhla, je ta super pěna, která mě hrozně baví.

IVČA: Mně celkem hořkost nevadí, ale všeobecně dávám raději přednost ovocnější chuti, která se mi hodí k létu prostě víc.

MÍRA: Za mě určitě zázvor ne, nemám rád hořké pití a zázvorový Birell je tedy pořádně hořký. Vlastně necítím nic jiného.

Zlatopramen Radler Grapefruit

Cena: 17,90 Kč

Energetická hodnota: 53 kJ/100 ml

Alkohol: 0,5 %

PETR: Není tak hořký. Na první napití mi přišel spíše citronový, než grepový. Je svěží, prostě typická radlerovská limonáda, která mě nezklamala.

DOMINIKA: Hořký, ale velmi příjemně osvěžující. Ani v tomto nápoji není cítit chuť piva, ale pěna je bohatá a moc dobrá. Já osobně grep moc nemusím, ale dobře vychlazený nijak nevadí a opravdu osvěží.

IVČA: Za mě skvělý, osvěžující. Fantastická pěna, kterou mám hrozně ráda. Grep nijak zvlášť nevyhledávám, ale v drinku mi chutná, je spíše blíže k citronu.

MÍRA: I tady mi vadí hořkost, která zůstává na jazyku, ale už není tak výrazná jako u zázvorového piva. Přijde mi přiměřeně sladký a když je studený, opravdu ho vypiju s chutí. Jen od piva už se celkem dost vzdaluje.

Bavaria Holland Lemon

Cena: 16,90 Kč

Energetická hodnota: 124 kJ / 100 ml

Alkohol:  0,0 %

PETR: Barva čaje mě na první pohled odrazovala a chuť? Je to prostě jen limča a pořádně navoněná.

DOMINIKA: S pivem už to nemá nic společného, dokonce i pěna je celkem mizerná. Chuť ujde, ale když polknete, zůstane vám v puse taková divná šamponová pachuť.

Náš tip: Ochucená piva: 8 novinek, které jsme ochutnali za vás

IVČA: Tak teď opravdu nevím, co jsem pila, protože k pivu to má kilometr daleko, ale nejhorší byla ta pachuť, která zůstala v puse, mám pocit, že jsem olízla hliníkovou lžičku.

MÍRA: Bompary, normálně mám pocit, že jsou to jen rozpuštěné bonbony. Nápoj je šíleně sladký a po citronu ani stopa.

Bernard s čistou hlavou Višeň

Cena: 20,90 Kč

Energetická hodnota: 45 kJ/100 ml

Alkohol: do 0,5 %

DOMINIKA: Super pěnící pivo, které musí být pořádně vychlazené, abyste ho vůbec otevřeli. Višně v chuti moc nepoznávám, spíše takovou příjemnou kyselost, a co mě baví? Konečně výraznější chuť piva.

PETR: Tak nějak nevím, proč je zde přidané ovoce, není z něj moc cítit. Jde spíše o kyselejší pivo, ale právě za překvapivou chuť piva dávám palec nahoru.

IVČA: Višně mám rada, proto jsem byla zklamaná, že je necítím z piva. Možná chuť přebíjí kvasnice, které cítím hlavně hodně z pěny. Zvykla jsem si, že ovocná piva chutnají spíše jako limonáda, toto je opravdu pivo, které má jen trochu kyselý šmak.

MÍRA: Zbožňuju třešňovou kolu a třešňová ochucená piva, ale višeň mě nijak nenadchla. Na první lok jsem cítil příjemné osvěžení, ale časem vám začne trošku trpknout jazyk.

Závěr

Požádali jsme všechny dobrovolné ochutnávače, aby nám rozdělili mezi piva pět bodů. Jak a kterému pivu je dali?

PETR:

Upřímně řečeno, do teď jsem ani moc nezaregistroval, že by bylo více druhů ochucených nealkoholických piv.

Body: Radler Grapefruit 4 Bernard s čistou hlavou Višeň 1

DOMINIKA:

Já osobně nemám ráda, když z ochucených radlerů není cítit pivo, proto ty, co jsou jen limonádou, mě prostě nijak nepřitahuji.

Body: Radler Grapefrut 3, Bernard s čistou hlavou Višeň 2

IVČA:

Já asi vždycky při výběru sáhnu po Birell Malina, je to můj favorit a navíc není tak sladký. Ale jelikož ve výběru není, tak se budu přiklánět ke svěží ovocné chuti.

Body: Radler Grapefruit 4, Birell Zázvor 1

MÍRA:

Nemám rád moc hořké nápoje a rozhodně mě potěší, když cítím přes ovocnou chuť i pivo. U mě je volba celkem dost jasná.

Body: Radler Grapefruit 4, Bernard s čistou hlavou Višeň 1

VÝSLEDEK:

  1. Radler Grapefruit - 15 bodů
  2. Bernadr s čistou hlavou Višeň - 4 body
  3. Birell Zázvor - 1 bod
  4. Bavaria Holland lemon - 0 bodů

Jaké ochucené pivo je vaším favoritem? A už jste ochutnali některé z testovaných? Které je nejlepší? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vyzkoušejte: 10 zdravých receptů z avokáda

5 interiérových vůní, které doopravdy voní

Příběh: Je mu 31 let a chodí s ženou o 60 let starší


"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama