Bramborová buchta

16.4.2008 Redakce

Nepatlej se s tím!

1/4 kg vařených brambor

1/2 kg hladké mouky

2 vejce

3 lžíce oleje

1 lžíce soli

1/2 litru mléka

1 kostka droždí (25g)

Majoránka a česnek podle chuti

Připravíme si mísu, do které nastrouháme na jemném struhadle vařené brambory. Přidáme hladkou mouku, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 1 lžíce soli, 1/2 litru mléka, 1 kostku droždí (můžeme si předem připravit kvásek-rozmícháme droždí v malém množství mléka, cukru a zahustíme moukou, až vykyne je hotovo).

Dochutíme majoránkou a česnekem - někdy dávám až půl paličky česneku, aby to mělo ten správný říz. Než se nám rozehřeje trouba na cca 180stupnů, necháme vykynout v předem promazaném pekáči. Když má bramborová buchta tmavou kůrčičku je hotová.

Lucie Hrebíčková

 

Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2014 © Economia, a.s. O nás | Všechny služby | Volná místa | Reklama | Propagace podnikání | Všeobecné podmínky | Cookies | Nápověda

Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.