reklama

Pohádka na víkend: O klokánkovi na útěku

Klokánek Artur našel každou chvilku něco zajímavého, co do své kapsy schoval, ale nic z ní nevyndával. A jednou na to málem ošklivě doplatil...

Foto: Isifa/Thinkstock

"Arture, ukliď si konečně v té své kapse, takhle k babičce nikdy nedoskáčeme!" zlobila se maminka na malého klokánka.

Klokánek Artur totiž každou chvilku našel něco zajímavého, co do své kapsy schoval, ale nic z ní nevyndával. A tak měl  uvnitř kolečkové brusle, sbírku motýlů, mrkev na sněhuláka, lopatku, malé šlapací kolo, několik knoflíků, dvě autíčka, čapku, fotoalbum celé rodiny, jablko, skládací stoličku a bůhvíco ještě.

Kapsa těžkla postupně, takže si toho klokánek hned nevšiml. Ale teď byli s maminkou už dva dny na cestě k babičce, která bydlela v sousedním domku. Jistě chápete, že to mamince lezlo trochu na nervy. I babička už byla trochu nesvá. Čekala návštěvu už druhý den a na stole úplně vystydla polévka.

Mnohem horší ale bylo, že se z křoví najednou vyplížil divoký pes dingo. A za ním druhý a třetí a další… až jich tam stálo přesně sedmnáct. Všichni přilepili čumáky k zemi a začali slídit za klokánkem.

"Rychle! Skákej! To jsou dingové!" křičela maminka, která kdysi v kině viděla hrůzostrašný film o divokých psech. Jenže klokánek poskočil jednou, dvakrát, a už byl celý uřícený. Otočil se a za sebou viděl smečku dingů. Zrovna se bavili o tom, že někde v okolí musí být malý klokánek. Zatím ho neviděli. Psi totiž nejvíc vidí to, co se hýbe, a klokánek měl tak těžkou kapsu, že už se vůbec nehýbal.

"Musíš něco odhodit!" šeptala maminka. A klokánek si říkal, že má maminka asi pravdu a začal přemýšlet, který z pokladů by snad mohl nechat na chodníku. Stoličku? Rybářské pruty? Nebo snad stavebnici letadla s dálkovým ovládáním? Lístky na autobus? Nemohl se rozhodnout...

Jak se podrbal na hlavě, všiml si ho hlavní dingo.

"Klokááááááán!" zařval na svoji smečku a všichni vyrazili za klokánkem.

"Skákéééééj!" křičela na klokánka maminka a tahala ho za tlapku.

"Skákééééj!" křičela z okna babička a podávala mu čepici, aby se u toho nenachladil.

Artur byl tak rozčilený, že hrábl do kapsy, něco z ní vyhodil a uháněl pryč. Maminka ho chytla za tlapku, babička za druhou a v momentě byly za nimi zavřené dveře. Za oknem bylo vidět psí smečku jak narazila v rozběhu do dveří a popadala na zem k záhadnému balíku, který Artur vyhodil z kapsy. Byly to psí granule, grand balení 50 kg.

Babička šla ohřát polévku a Artur se rozhodl, že si zatím trochu protřídí kapsu. Možná by mohl u babičky nechat to rodinné fotoalbum.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Američanka šokovala svět: porodila vlastního vnuka!

Vystup si s tím řvoucím spratkem z tramvaje!

Mají tlustí lidská práva?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama