reklama

Čtyřletý fanatik káže o Bohu: To musíte vidět!

Dokud Kanon Tipton neotevře dětskou pusinku, je to rozkošný chlapeček. Když však začne kázat, máte pocit, že jste se ocitli v ději hollywoodského filmu. A rozhodně nejde o rodinnou komedii - spíš horor o sporu boha a ďábla. Posuďte sami...

Kanon Tipton
Kanon Tipton | Foto: youtube.com

Dokud Kanon Tipton neotevře dětskou pusinku, je to rozkošný chlapeček. Když však začne kázat, máte pocit, že jste se ocitli v ději hollywoodského filmu. A rozhodně nejde o rodinnou komedii - spíš horor o sporu boha a ďábla. Posuďte sami...

Kanon Tipton ještě neumí číst ani psát, ale jeho působení při bohoslužbách z něj dělá nejmladšího kazatele na světě. Chlapci bylo pouhých 21 měsíců, když poprvé sám přistoupil k pulpitu v rodinném kostele. Proč v "rodinném kostele"? Protože tam káže jeho otec, pastor Damon Tipton. Kanonova teta tehdy náhodou chlapcovo vystoupení zachytila na soukromé video, které vzápětí šokovalo svět prostřednictvím YouTube.

Otec: Je to znamení

"Je pravda, že syn vyrostl v kostele. Celý svůj život se pohybuje při ministrování, na mších. Jako dítě určitě absorbuje, co do něj vložíme, ale to není úplné vysvětlení jeho chování. To, co Kanon dělá, je to velmi neobvyklé dokonce i na syna pastora. Nikdy jsem nic takového neviděl. Opravdu věřím, že je to boží znamení. Cítím za tím boží ruku. Něco si sice na jeho kázání připravujeme společně, ale něco jde z jeho vlastní hlavy, inspirované publikem. Sám bývám často překvapen. Je to vůle boží, aby šel touto cestou," věří chlapcův otec. "Dobře rozumí tomu, co říká," dodává Kanonova matka, plachá a tichá žena.

Podle rodičů nekáže Kanon na objednávku, pouze když ho posedne svatá inspirace. "Chci být jako táta," má jasno čtyřletý kazatel. Ze spousty lidí okolo, před kterými občas vystupuje, není nervózní ani trochu. "Miluji stát před nimi. Kážu, protože se k tomu cítím způsobilý," tvrdí.

Kážu o jednom bohu

"Není více děsivé, když necháváte hrát své děti videohry, v nichž střílí na ostatní lidi, sledovat zpravodajství, kde se loupí, vraždí a znásilňuje, nebo se dívat na filmy plné vymyšlených postav: upírů, čarodějnic, mimozemšťanů? Kanon je úžasné dítě! Vybral si lásku k Bohu, a jen na tom záleží," hájí dítě teta, která zachytila na video chlapcovo první veřejné vystoupení v kostele, když mu byly necelé dva roky.

Podívejte se na plamenný projev dnes už čtyřletého kazatele

Muž v pozadí na pódiu, který mu fandí a pomáhá, je jeho otec.

Obsah kázání: "Aleluja. Kážu o jednom bohu. Přišel jsem do kostela v Pentecostu, abych to pro něj udělal. Vřelé znovuvzkříšení. Jestliže má bůh slova, vy máte Pentecost v Grenadě ve státu Mississippi. Bůh je tady dnes s vámi a jmenuje se Ježíš. Je to jediný pravý bůh. Chvalte ho slzami a uctívejte, jako on právě teď uctívá a velebí Boha Otce. Jsem rád, že zde dnes můžu kázat."

Je Kanon dítě vybrané bohem, nebo ho snad posedl ďábel? Či jde o zneužité dítě? Nebo spíš o výsledek fanatismu rodičů a kongregace, která zoufale touží po zázraku? To si musíte rozhodnout sami! Hlasovat o tom můžete v anketě a diskutovat pod článkem.

zdroj: YouTube, national-geographic.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Video: Je jí 7 let a zpívá jako anděl

Jak vyzrát na pálení žáhy

Kam vyrazit s dětmi na Vánoce? Za jesličkami a ozdobami

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama