reklama

5 typů nemožných matek, které denně potkáváte na ulici

Buďte ve střehu! Plíží se za každým rohem a spadeno mají právě na vás! Kdo? Ostatní mámy!

Foto: Isifa/Thinkstock

Buďte ve střehu! Plíží se za každým rohem a spadeno mají právě na vás! Kdo? Ostatní mámy!

Ve chvíli, kdy poprvé položíte mimino do kočárku, stáváte se pro ně přitažlivá jako magnet. Ať už se posadíte u pískoviště, půjdete pro pomeranče nebo k dětskému lékaři, budete se prodírat houfem dalších okočárkovaných maminek. Stala jste se členkou nového společenství.

Čtěte také: Sebestřední spratci aneb Špatné konce liberální výchovy

Většina žen bude fajn. Nevyhnutelně však narazíte i na takové, kterým byste se raději vyhnula. Poradíme vám, jak je poznat a jak se s nimi vyrovnat.

1. Znepokojivě v kondici

Právě jste shodila těhotenské šaty a nemůžete si pomoci - musíte zírat na její vypracované bicepsy a ploché břicho. Jak je možné, že vozí v kočáru měsíční mimino?

Nezáviďte jí vysoustruženou figuru, a zkuste si z ní udělat parťačku do tělocvičny. Za půl roku budete vypadat stejně. Pohyb nesnášíte a pohled na ni vás irituje? No tak ji nezvěte, až budete pořádat plavkový mejdan u bazénu.

2. Všechno bez chybičky

Je to supermatka bez bázně a hany. Její mimčo má látkové bio pleny, které vyměňuje každých pět minut. Pěstuje vlastní domácí zeleninu, kterou pak v páře mění na dokonalé a zdravé dětské jídlo. Mozek svého čtvrtročního miminka stimuluje poslechem vážné hudby a jestli se něčeho bojí, tak aby stihla spotřebovat všechno mateřské mléko, co má zmražené v lednici pro všechny případy. Nikdy nepadá únavou, zásadně nepláče rozčarováním a nekřičí vzteky. Výchovu zvládá s nadhledem.

Té se prostě vyhněte. Vystačí si sama, vás potřebuje jen jako zrcadlo své dokonalosti. Využít ji můžete snad jedině jako zdroj informací.

3. Vždy připraven/a!

Co na tom, že vy sama jste ráda, když se vám na procházku do parku podaří nezapomenout doma dítě! Ona má vždy u dvě tři přesnídávky, balík plen, dupačky na převlečení, kdyby se prcek počůral, svetřík, kdyby bylo zima, plátěnou čapku s kšiltem proti sluníčku, vlhké kapesníčky, dětský hrneček, krabičku první pomoci, špendlík, šitíčko... Kdybyste ji s kočárkem vysadili na pustém ostrově, bez problémů přežije.

Doporučujeme: Jako matka totálně selhávám, biju svoje miminko

Pokud nemá sklony poučovat, tuhle berte do party. Nesrovnávejte se s ní a buďte ráda, že má na výletech vždy po ruce foťák nebo otvírák.

4. Chybí jí vypínač

Je docela milá, ale nemá smysl skákat jí do řeči, protože se zřejmě nenadechuje. Zná všechno: od seriálových postav, přes diety, nejlepší dětské recepty až po nejnovější drby z ulice. A žvaní žvaní a žvaní... S kýmkoli, kdykoli, o čemkoli. Je úplně jedno, že byste si raději četla, nedá vám chvilku pokoje.

Nestihla jste před ní utéct včas? Myslete si své a vypněte sluch. Stačí se tvářit, že posloucháte, a sem tam přikývnout.

5. Žije v neustálé úzkosti

Paranoidní mamka představuje speciální kategorii. Co chvilku kontroluje,  jestli její děťátko stále ještě dýchá, statistiky dětské úrazovosti sype z hlavy, na přechodu se rozhlíží pět minut a nevkročí do silnice, dokud je auto v dohledu. Pouhá představa bacilů v ní vzbuzuje děs, o to víc se vyžívá v příbězích o katastrofálních porodech a nepodařených lékařských zákrocích na dětech.

Tahle máma je v podstatě neškodná, ale pozor, její šílenství může být nakažlivé!

Tak co, poznáváte některé maminky z parku? Nebo přeháníme a podobné typy jste nikdy nepotkala? Či jsme snad nějakou úchylku vynechali? O tom můžete diskutovat pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

14 největších lží, kterými rodiče balamutí děti

Neměl šanci žít: Místo v náručí držela syna v dlaních

20 let jsem byla single. Byla to nejlepší škola života


 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama