reklama

Jaké bude vaše dítě? Typologie podle tvaru nohy

Je to vůbec možné, určit lidskou povahu podle tvaru chodidla? Esoterikové věří, že ano. Vy sice tak moc přesvědčení být nemusíte, ale pobavit se klidně můžete s námi. Jinak samozřejmě platí: Věřte - nevěřte...

Foto: Isifa/Thinkstock

Je to vůbec možné, určit lidskou povahu podle tvaru chodidla? Esoterikové věří, že ano, neboť vše souvisí se vším.

Vy sice tak moc přesvědčení být nemusíte, ale pobavit se touto typologií klidně můžete s námi. Jinak samozřejmě platí: Věřte - nevěřte...

Ochránce, strážce a vůdce

Noha s prsty v jedné klesající linii od palce k malíčku: Lidé s touto nohou bývají ochránci hodnot a řádu. Spolehlivě udržují běh a hladké fungování společnosti, uvažují realisticky a konkrétně. Tito nezávislí a rozhodní jedinci mají výjimečnou schopnost změnit teorie v pevné plány. Vysoce oceňují znalosti, schopnosti a logiku. Potřebují, aby činnost, kterou dělají, dávala smysl.

Čtěte také: Jméno dítěte předurčí jeho lásky a životní úspěchy

Jsou to vážní a klidní jedinci, výjimečně svědomití, odpovědní a spolehliví. Přirození vůdcové. Mají vysoké nároky na sebe i na ostatní. Dokážou se dobře soustředit, umí si uspořádat práci a cílevědomě pracují směrem ke stanoveným cílům. Jde o perfekcionisty se silným smyslem pro povinnost. Co začali, to také dokončí. Najdou výborné uplatnění ve státních úřadech, policii, armádě, školství.

Hráč a hazardér

Noha s nejdelším ukazováčkem: Jde o lidi činu, zaměřené na okamžité výsledky. Závazná rozhodnutí a plánování raději odkládají, milují riziko. Žijí tady a teď. Jejich životní styl je rychlý, dlouhé diskuse k smrti nesnášejí. Jde jim o činnost, akci, intenzivní prožitky. Žijí tady a teď, impulzivně a skrze smysly rychle reagují na nové podněty.

Jde o jedince flexibilní a spontánní, kteří milují výzvy a neznámo. Snadno se přizpůsobují náhlým změnám, ale narážejí tam, kde se očekává pevný řád. Bývají sice zruční a nadaní, nesnášejí však nudnou rutinu. Spíš než ve velkých organizacích pracují raději na vlastní pěst. Věnují se mnoha činnostem, aniž by je dokončili, jsou méně předvídatelní a nepříliš spolehliví. Obvykle nerespektují žádná pravidla, jsou však výjimečně loajální ke svým partnerům. Z jejich řad se rekrutují sportovci a někteří úspěšní podnikatelé.

Tvůrce, řemeslník a umělec

Noha s dlouhým ukazováčkem a výrazným prostředníčkem: Lidé s touto nohou bývají tvořiví, originální, vynalézaví a intelektuálně pohotoví. S lehkostí zvládají širokou škálu zájmů. Všeobecně jsou to lidé otevření, vstřícní, zvídaví a asertivní. Rádi debatují, velmi je vzrušují nové myšlenky a projekty.

Doporučujeme: Tajemství očí: Co prozradí barva, tvar a velikost

Mají dobře vyvinutý selský rozum a praktické schopnosti. Výborně dokážou porozumět představám a používat logiku k nacházení řešení. Mají výjimečnou schopnost měnit teorie v jasně uchopitelné věci. Milují legraci a těší je bavit ostatní. Rádi pracují pro druhé. Na společenských akcích pravděpodobně budou v centru pozornosti. Nemající ovšem zájem druhé vést, ale také se netouží nechat vést. Potřebují svobodu a prostor, nejraději tvoří rukama přímo tady a teď. Najdete mezi nimi hodně výtvarníků, architektů a herců.

Racionalista a vědec

Noha s dominantním palcem:Tito systémoví a komplexní myslitelé se snaží pochopit, jak svět funguje. Emoce považují za podřadné, jim vládne rozum. Jsou strategičtí a pragmatičtí. Nejraději se pohybují se ve světě abstrakcí a možností, přičemž jsou orientovaní na efektivitu a jednoduchost.

Snadno vytvářejí a řídí nové systémy, založené na objektivním poznání. Potřebují přesné modely a časové rozpisy, vyžadují jasně definované problémy, do nichž se mohou pustit. Změny snášejí těžko, zato se snadno se přizpůsobují řádu a disciplíně. Rádi  a důkladně plánují. Vycházejí problémům vstříc a pracují do úmoru. Klidně odloží i odpočinek ve snaze všechno vyřešit a dokončit. Mají tendenci ostatní posuzovat a hodnotit, jsou kritičtí, vynášejí přísné soudy. Bývají to ideálními manažeři, projektanti, právníci a vědci.

Idealista, filozof a vizionář

Noha s palcem, ukazováčkem a prostředníčkem v jedné linii: Lidé s touto nohou se především snaží pochopit sebe sama a druhé. Jsou to dobří pozorovatelé, bystří a schopní lidé s vytříbeným smyslem pro fungování věcí. Dokážou vidět možnosti, tam kde jiní shledávají jen pustinu. Potřebují dát věcem kolem sebe nějaký osobní význam a mohou být i vztahovační.

Touží změnit svět k lepšímu v souladu se svými ideály. Rádi se vyjadřují poeticky, metaforicky, umělecky. Obvykle kladou potřeby ostatních nad své vlastní, protože jsou výjimečně vnímaví na pocity druhých lidí. Rádi ostatním slouží. Mají enormně vyvinuté svědomí a snaží se žít v souladu s ním. Jsou velmi loajální, se zájmem lidem porozumět a pomoci. Pokud nejsou ohroženy jejich důsledně zastávané hodnoty, drží se spíš vzadu. Z tohoto typu lidí pocházejí talentovaní spisovatelé, psychologové či filozofové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 způsobů, jak mít chytřejší děti

Nejplodnější matka světa porodila 69 dětí

5 způsobů, jak vypadat o deset let mladší

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama