reklama

Jak říct manželovi, že jste těhotná? Zeptali jsme se...

Zjistila jste, že jste těhotná, a nevíte, jak to říct partnerovi? Nechte se inspirovat příběhy našich čtenářek.

Foto: ISIFA/Thinkstock

Možná jste si s tím nelámaly hlavu a prostě to partnerovi jen tak řekly před odchodem do práce, ale pro mnohé z nás jde o zlomovou situaci. Poprvé jste těhotná, poprvé o tom chcete říct světu, ta chvíle by měla být svým způsobem jedinečná a originální. Jak na to?

Zeptali jsme se v našem okolí "zkušených matek", jak tuto skvělou zprávu oznámily manželovi či rodině. Důležité je, abyste na tento okamžik oba dva nikdy nezapomněli.

Stará dobrá klasika

Když už nic lepšího nevymyslíte, alespoň partnerům vhodně naaranžujte těhotenský test. A že to může dopadnout opravdu šíleně, vám dokáže jeden z našich příběhů.

"Byla jsem naprosto v šoku, dozvěděla jsem se, že jsem těhotná, a v tu chvíli mě nenapadlo nic lepšího než dát těhotenský test do kalíšku v koupelně, kde normálně bývají kartáčky. S partnerem si ráno čistíme zuby společně a vyrazili jsme i tentokrát. Kdybych ho včas nevarovala, tak si ten počůraný test snad strčí do pusy. Nejspíš zubní hygienu dělá automaticky, jinak si neumím vysvětlit, že si nevšiml. Takže jsem jen křikla "bacha" a on se podíval na test, který držel v ruce. Musím přiznat, že ještě dnes to nemůže rozchodit, a to mám za dva měsíce rodit." (Dana P.)

Doporučujeme: Jak by se měly stravovat těhotné ženy?

"Já jsem od přírody šílenec, takže když jsem zjistila, že budeme mít mimčo, vzala jsem krabici, test zabalila do bublinkové fólie a poslala manželovi do kanceláře. Jediné, co mě mrzí, že nevím, jak se tvářil. Ještě ten večer po doručení mého "překvápka" mi přinesl kytku a ve dveřích řekl, že jestli to bude kluk, pak jméno vybírá on. A bylo." (Marcela H.)

Když nemáte jistotu

Mnoho žen se shodlo, že neměly odvahu dávat jen těhotenský test, protože si nebyly jisté. Svou zprávu tedy oznámily až ve chvíli, kdy v ruce držely ultrazvuk s fazolkou uprostřed.

"Když jsem se vrátila z návštěvy u svého gynekologa s ultrazvukem a těhotenským průkazem, netušila jsem, jak to svému partnerovi šetrně oznámím. Druhý den jel s naším psem na očkování a já místo psího očkováku dala svůj těhotenský průkaz. A víte co? Přijel domů naštvanej, že bude muset jet znovu, protože jsem mu dala nějakej těhotenskej průkaz. Vůbec mu nic nedošlo a já mu stejně vše musela říct osobně, protože v tu chvíli byl nejspíš natvrdlej nebo naštvanej, že návštěvu u veterináře musí zopakovat." (Dominika V.)

"Zjistila jsem, že jsme si z dovolené přivezli malý suvenýr, byla jsem těhotná. Tak když dorazily fotky z Řecka, uložila jsem je do alba a jako poslední jsem dala ultrazvuk od gynekoložky. Pod to jsem napsala "suvenýr z dovolené". Měli jste vidět, jak Jirka koukal. Do dneška máme ultrazvuk zařazený mezi fotkami z dovolené, a to je Anežce už rok. (Eliška J.)

Klidně buďte infantilní

I když chlapi nejsou romantici, dámy si to mohou dovolit, obzvlášť když mají jako alibi mateřské hormony. A jak tento stav využít při oznamování šťastné události?

"Můj manžel není zrovna romantik, a protože jsme miminko ještě neplánovali, rozhodla jsem se 'radostnou novinu' oznámit tak, aby ho to pobavilo. Před společnou sprchou jsem si na břicho napsala "Budeš táta". Když za mnou přišel, poprosila jsem ho, ať mi umyje záda. Když jsem se otočila a on viděl vzkaz, zeptal se, zda to jde také nějak umýt. Já jsem mu odpověděla, že tohle jen tak nesmaže." (Klára H.)

"Měla jsem to celkem jednoduché, přesto jsem se bála, co na to bude říkat. O mimču jsem se dozvěděla asi tři týdny před Vánoci, tak jsem se rozhodla, že mu dám "snad" ten nejhezčí dárek. Vzala jsem ultrazvuk, dala do obálky a pověsila na vánoční stromek. Když hledal svůj dárek, určitě tohle nečekal. A i když si hrál na tvrďáka, bylo mi jasné, že ho to dojalo." (Danča Š.)

Náš tip: 9 věcí, které vám o těhotenství nikdo neřekne

"Já jsem například pochopila, že o těhotenství by se měl dozvědět nejprve partner. Slavila jsem třicátiny a na zahradě byla hromada lidí. Pořád jsem všem říkala, že je čeká půlnoční překvapení. V tu chvíli jsem oznámila, že začínám abstinovat, protože jsem těhotná. Všichni byli nadšení, jen můj partner mi později vyčetl, proč jsme při tom nemohli mít trochu soukromí, když je to vlastně jen a jen naše věc. Čas zpátky nevrátím, ale vím, že když budeme čekat druhého prcka, vše řeknu jen jemu." (Dita H.)

A jak ještě oznámit, že jste "v tom"?

"Poprvé jsem byla tak na větvi, že jsem nedokázala pomalu mluvit. Když jsem čekala druhé dítě, zavolala jsem to partnerovi do práce. Přišel dřív domů s igelitkou plnou džusů a brambůrek. Jen tak. Měl prý hrozně velkou radost, že to prostě koupil." (Zuzka M.)

"Zrovna před měsícem jsem se ho zeptala, co bude dělat v dubnu. Zda má čas. Pak se rozklepal a měl šílenou radost." (Jarča H.)

"Já jsem nic neponechala náhodě. Udělala jsem mu skvělou večeři, připravila víno, pralinky a zapálila svíčky. Když jsem mu chtěla o tom říct, překvapil mě. Zeptal se, zda náhodou nečekáme dítě. "(Pavlína F.)

"Oznámila jsem mu to v metru na Floře. Dala jsem mu do ruky těhotenský test. Vlastně pro jistotu všechny tři testy." (Petra J.)

"Vybrala jsem si špatné datum. O dítěti jsem mu řekla 1. dubna. Byla jsem hrozně smutná, protože manžel nijak nereagoval a jen tak si odešel do práce. Když jsem mu vše zopakovala večer, říkal, že už to není vtipné. Až druhý den jsem pochopila, proč vše vzal klidně a bez emocí, byl totiž Apríl." (Ivča Š.)

A jak jste vy svému partnerovi oznámila, že jste těhotná? Nebo naopak, jak vám pánové manželka či přítelkyně sdělila, že s vámi čeká dítě? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vybavení dětského pokoje. Co udělá dětem největší radost?

Test: Zvládli byste základní školu? Vyzkoušejte se

Po dovolené. Jak se nenechat semlít v práci



"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama