reklama

Nechala jsem je samotné jen chvilku! Takhle to dopadlo...

Prohlédnout galerii
Foto: Engledow Art Photography / Facebook

Když se stal americký fotograf Dave Engledow otcem, vyrovnal se s tím po svém. Jeho fotografický projekt World's Best Father (Nejlepší táta na světě) měl obrovský úspěch a dočkal se i knižního vydání.

Typický černý humor, který odlehčuje situace, do nichž byste se s dítětem dostat určitě nechtěli, měl velký ohlas nejspíš proto, že rezonoval s pocity rodičů. První fotka s dcerkou Alicí Bee vznikla jako žert ve chvíli, kdy byl Dave vyjukaný čerstvý táta. Tehdy bylo holčičce půl roku a utahaný taťka si nalil do kávy její sunar.

"Ty fotky vznikly z mých skutečných strachů. Jsou cestou, jak se s nimi vyrovnat," přiznal fotograf pro časopis People. "Doufám, že až se dcera jednou ohlédne, bude s láskou vzpomínat na to, jak velkou legraci jsme si při jejich focení my dva užili. Doufám, že si už teď uvědomuje, jak moc ji miluji a jak mě baví dělat něco tvůrčího speciálně pro ni."

Nejde samozřejmě o momentky, ale o aranžované a upravované snímky. Dave Engledow obvykle fotí zvlášť dceru a zvlášť sebe, a teprve potom foto montuje dohromady. Na jednom snímku pracuje třeba dvacet hodin.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Za hranicí vkusu? Reality show s porody v divočině!

Holčička přežila potrat - matka ji teď zbožňuje

Už osmnáct let nepracuju. Živí mě partner

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama