reklama

Velká galerie tipů: Kam vyrazit s dětmi na hory?

Nechce se vám lyžovat na českých horách a nevíte, kam vyrazit do zahraničí? Přinášíme pár tipů, kam se vydat s celou rodinou.

Itálie, Val di Fiemme  Českými turisty nejnavštěvovanější italské lyžařské středisko Val di Fiemme nabízí širokou paletu sjezdařských terénů s propracovaným systémem zasněžování. Nechybí zde ani speciální snowboardové sjezdovky a celkem 150 km běžeckých tratí. Výhodou je, že v rámci platnosti skipasu jsou běžně zahrnuty bazény, bruslení, noční lyžování a samozřejmě skibus. Ve ski areálu lze sehnat ubytování v luxusních hotelech i apartmánech za rozumné ceny. I když je areál vzdálený z Česka zhruba 700 km, cesta po dálnici je rychlá a pohodlná. Prohlédnout galerii
Itálie, Val di Fiemme Českými turisty nejnavštěvovanější italské lyžařské středisko Val di Fiemme nabízí širokou paletu sjezdařských terénů s propracovaným systémem zasněžování. Nechybí zde ani speciální snowboardové sjezdovky a celkem 150 km běžeckých tratí. Výhodou je, že v rámci platnosti skipasu jsou běžně zahrnuty bazény, bruslení, noční lyžování a samozřejmě skibus. Ve ski areálu lze sehnat ubytování v luxusních hotelech i apartmánech za rozumné ceny. I když je areál vzdálený z Česka zhruba 700 km, cesta po dálnici je rychlá a pohodlná. | Foto: Neckermann

I když posledních pár dní někde nasněžilo, zatím v Čechách zima jen obezřetně přešlapuje. V zahraničí už je ale v plném proudu. Mezi českými lyžaři jsou nejpopulárnější střediska v Itálii, Rakousku a Francii. Která se nejvíce hodí pro rodiny s dětmi?

Většina zahraničních areálů obvykle nabízí výborné sněhové podmínky, kvalitní služby a mnohakilometrové, perfektně upravené sjezdovky. Vybírat si proto můžete spíš podle konkrétních rodinných požadavků: Celková délka a obtížnost sjezdovek, ale i nelyžařské aktivity. Plánování dovolené s dětmi je totiž vždy náročnější. Činnost je třeba přizpůsobit nejmladším účastníkům zájezdu. V případě aktivní zimní dovolené je klíčový výběr lokality, která musí být vhodná i pro začátečnické lyžování, a také výběr hotelu, jenž bude pohodlným záchytným bodem pro celou rodinu.

zdroj: Neckermann CK, Invia.cz

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama