reklama

Dětské recepty

Prohlédnout grafiku
Foto: detivrestauraci.cz

Která jídla děti nejvíc milují? To zjišťovali špičkoví kuchaři vynikajících podniků v rámci rodinného festivalu Děti v restauraci. A my vám nabízíme jejich ověřené recepty.

Snad každý dospělý čas od čas rád zajde do své oblíbené restaurace, kde vychutnává pokrmy a užívá si komfortu spojeného s návštěvou. Lákavé jsou i různé ochutnávky či festivaly. Většina gurmánských akcí je však zaměřena na dospělé a ani standardní jídelní lístky restaurací nebývají na dětské pokrmy příliš bohaté.

"Zkušenost potvrzuje, že děti mají obecně velmi rády řízky, a tak jsme ho, obalený v corn flakes, zařadili do naší festivalové nabídky," vysvětluje Petra Sahajdáková, šéfkuchařka pražské restaurace Dock House. "Děti patří mezi nejkomplikovanější návštěvníky, protože každé má rádo něco jiného. Při tvorbě nabídky jsme na to mysleli. Jsou v ní proto zastoupeny různé způsoby přípravy i suroviny," říká Radovan Koudelka, majitel ostravské restaurace Zámek Zábřeh. A na čem se shodla většina kuchařů? K nejoblíbenějším dětským jídlům patří také domácí svíčková omáčka s knedlíkem!

zdroj: detivrestauraci.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rekordy a kuriozity batolat: Tomu neuvěříte!

Jen nás nechte, ať si hrajem! Radí svůdce žen...

Magický Karlův most drží pohromadě syrečky!

reklama
reklama
reklama