reklama

Nejste spokojení s vysvědčením? Naučte své děti učit se

Zlepšování školních výsledků může být snadné a dokonce i zábavné. Stačí najít vhodného odborníka

Foto: Profimedia

Pololetní vysvědčení i blížící se termín přijímacích zkoušek na střední a vysoké školy vyvolává v rodičích i žácích často obavy z neúspěchu.

I tehdy, pokud jste přesvědčeni o tom, že vaše dítě má předpoklady pro lepší školní výsledky, tresty, křik a výčitky situaci nespraví. Pomozte mu rozvíjet jeho schopnosti a naučit se učit skutečně efektivně.

Neurotechnologie pomáhají učit se

Schopnost učit se je soubor dovedností, které je třeba se také naučit. Platí to pro děti na prvním stupni základní školy stejně jako pro dospělé studenty. Takové učení může být pro vašeho potomka i zábavné, pokud mu například vyberete odborný kurz využívající moderní  neurotechnologické pomůcky.

Ty umožňují v prostředí počítačové hry stavět mosty, létat balónem, cvičit delfíny a mnoho jiného. Počítač přitom bude ovládat jen svou myslí prostřednictvím senzorů umístěných na ruce. A co bude výsledkem? Prokazatelné zlepšení schopnosti koncentrace, rozvoj vůle, řízené uvolňování napětí a zvládání vlastních emocí.

Vlastní učební styl

Ve specializovaném výukovém centru může dítě využít například i audiovizuální systém BrainLight, který je také moderní formou mentálního tréninku. Při poslechu pohádkových příběhů či hudby, případně učebního textu, systém podle zvoleného programu stimuluje mentální procesy dítěte (paměť, koncentraci, kreativitu), uvolňuje stavy napětí a hyperaktivity a napomáhá rozvoji vnitřní motivace k učení.

Odborný přístup však zahrnuje především individuální práci vyškoleného pedagoga - odborníka na proces učení. Pro vaše dítě vypracuje na základě úvodní diagnostiky individuální učební profil a v několika lekcích je naučí vlastní učební styl rozvíjet a efektivně využívat. Zaměří se přitom nejen na osvojení si učebních dovedností, které právě vašemu dítěti dosud chybí, ale také na maximální využívání jeho silných stránek.

Zkušenosti žáků základních i středních škol stejně jako vysokoškolských studentů a učících se dospělých ukazují, že právě tento komplexní přístup má pozitivní a dlouhotrvající výsledky pro školní úspěšnost i vnitřní motivaci se vzdělávat. 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama