reklama

Američanka šokovala svět: Porodila vlastního vnuka!

Madden Brian Hebert se narodil 17. srpna. Porodní míry měl jako každé zdravé miminko. Přesto se od ostatních dětí hodně lišil. Donosila a porodila ho totiž jeho vlastní babička.

Foto: facebook.com

Madden Brian Hebert se narodil 17. srpna. Porodní míry měl jako každé zdravé miminko. Přesto se od ostatních dětí hodně lišil. Donosila a porodila ho totiž jeho vlastní babička.

Na porodním sále se trápila Linda, oplodněné vejce, z něhož miminko v lůně vyrostlo, však patřilo její dceři Angel (25) a manželovi Brianovi (29) Hebertovým. Linda Sirois, Angelina maminka, tak ve svých devětačtyřiceti letech dala život vnoučeti.

Maminkou i babičkou zároveň

Angel Hebertová z Madawasky ve státě Maine trpí neléčitelnou srdeční poruchou. Ortel byl jasný: buď adopce, nebo nechat miminko donosit náhradní matkou. Její maminka Linda je úplně zdravá, dokázala už přivést na svět čtyři vlastní děti včetně dvojčat. Nabídku, že donosí dítě své dceři, považovala za samozřejmou. "Toto poslední těhotenství bylo nejméně problémové z celého mého života," uvedla Linda Sirois pro list Portland Press Herald.

Mladí manželé zvažovali i volbu jiné náhradní matky, to by ovšem znamenalo velké výdaje. "Navíc jsme měli možnost těhotenství ovlivňovat. Cítila jsem se lépe, když jsem mámě mohla říct - tohle bys jíst měla a tohle ne," konstatuje Angel.

A Linda zase nemusí cítit bolest, že se vzdává dítěte, které v sobě měsíce chránila. Je přece pořád jeho babičkou a bude vnuka často vídat.

Celebrita proti své vůli

"Jen mě mrzí, že maminka, která má ráda své soukromí, přitáhla takovou pozornost. Tady v Madawasce se stala na dlouhé měsíce celebritou, aniž by o to nějak stála. Mysleli jsme, že z toho bude jen lokální story," krčí Angel rameny.

Do těhotenství a porodu by šla Linda Sirois klidně znovu, ale seznámila by se svým příběhem podruhé svět? Tím už si není zdaleka tak jistá... Spíš naopak. "Už nikdy víc!" upřesňuje Linda.

Média zvonila u rodiny doma každý den od rána do večera: CBS News, ABC i NBC, z Los Angeles, Norska, Austrálie... A také reakce veřejnosti byly různé - od milých a pozitivních až k těm vysloveně odrazujícím, jež považují Hebertovy, mírně řečeno, za podivíny.

Ať už jsou pocity lidí jakékoli, jedno je jisté: malému Maddenovi se daří skvěle a má velkou, milující rodinu. Což je nejdůležitější. Přesvědčit se o tom můžete v naší fotogalerii.

Takových je víc

Příběh rodiny Hebertových není ojedinělý. Podobný se udál také v Americe. Jacilyn Dalenbergová z Mansfieldu odnosila ve svých 56 letech pod srdcem dokonce trojčátka, jejichž biologickými rodiči byli Kim a Joe Cosenovi, její dcera a zeť.

Kim totiž přišla kvůli zdravotním problémům o dělohu. Holčičky Ellie, Gabriella a Carmina se narodily císařským řezem ve 30. týdnu těhotenství a kromě malé porodní váhy se těšily dobrému zdraví. "Maminka je prostě úžasná. Je to báječná žena," nechala se slyšet vděčná dcera Kim.

Čtěte také: David, chlapec z bubliny: Život strašnější než smrt

zdroj: pressherald.com, facebook.com, the-daily-record.com, usatoday.com

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama