reklama

Kojte tatínky, uleví to prsům

Jde o natolik delikátní záležitost, že se neprobírá ani na seminářích o kojení. Spousta tatínků by si ráda s miminkem na chvíli vyměnila místo u prsu. Jsou prostě zvědaví a některým kojení navíc přijde velmi sexy. Je to zvrhlost?

Foto: Isifa/Thinkstock

Jde o natolik delikátní záležitost, že se neprobírá ani na seminářích o kojení. Spousta tatínků by si ráda s miminkem na chvíli vyměnila místo u prsu. Jsou prostě zvědaví a některým kojení navíc přijde velmi sexy.

Většina maminek bývá z jejich přání zpočátku rozpačitá, nebo dokonce na pochybách, jestli požadavek neprozrazuje nějakou úchylku. Nebojte se, neprozrazuje. Kojení dospělého muže je jev, který provází lidstvo už od antiky.

Nutná první pomoc

Vzrušující příběhy o orgasmech při kojení muže nebo o kojení jako součásti sexu mají základ v mužské náklonnosti k ženským ňadrům. Ta jsou nalitá mlékem tak, že větší symbol plodnosti si lze stěží představit. Žádný div, že mnohé muže vzrušují.

Doporučujeme: Celibát a boj o ňadra aneb Novopečený otec trpí

Nejčastěji ovšem fungují tatínkové u prsu jako první pomoc. Zpočátku totiž bývají ženská prsa ztvrdlá mlékem a malé miminko ho z nich nedokáže vytáhnout. Dítě pláče hlady, maminka bolestí. Muž má ústa silnější - dokáže mléko odsát a ženě ulevit. Jde o metodu praktikovanou po staletí, kterou laktační poradkyně doporučují i dnes. Ostych kojící maminky při něm obvykle daleko vyváží úleva od bolesti.

Pivo chutná líp

Nemusíte se bát, že vám pro miminko nic nezůstane. Tatínek obvykle jednou zkusí - a dost. Zjistí, že mateřské mléko je chutí přizpůsobeno kojencům, nikoli dospělým, a že ta řídká břečka divné chuti (laktační poradkyně a kojící maminky prominou) za soupeření s ním nestojí. Vychlazená dvanáctka chutná rozhodně lépe. A když na to přijde, tak dokonce i kravské mléko - aspoň dospělým chuťovým buňkám.

Čtěte také: Nejhloupější mýty a pověry o kojení

Chuť mateřského mléka zná i každá maminka. Ani jim není zvědavost cizí, takže neodolají a ochutnají. Měly by přece vědět, co jejich miminko dostává! I ony se obvykle se shodují: Nic moc.

Erotický náboj této představě ovšem nelze upřít - ať už na někoho působí lákavě, nebo naopak vysloveně odpudivě.

Je to hnus, velebnosti...

Mnoho žen i mužů dokonce kojení tatínka vysloveně odrazuje. Ženy mají kojení spojené s intimitou s miminkem, sexuální podtext jim prostě nesedí. Mužům se může protivit. Takové jsou nejčastější reakce na internetu:

  • Je to hnus.
  • To mi přijde trochu zvrácené.
  • Jestli to má ulevit od bolesti a nevadí to ani jednomu z partnerů, tak proč ne, ale jako sexuální ukájení fuj, fuj, fuj.

Když však odmítne muž ulevit ženě v bolesti z nalitých prsou, vnímají to se zklamáním. "Když jsem měla bolavé prso a přišla jsem žadonit, jestli by ho nezkusil vycucnout, přišlo mu to nechutné. Jen jsem to zmínila a reakce byla naprosto odpudivá. Docela mě to mrzelo, jako by se mě štítil, či co," stýská si jedna z maminek.

Jisté je jedno, u této praktiky, ať ji považujete jen za pomoc milované ženě, nebo za úžasnou erotiku, musí chtít oba.

Pro někoho hnus, pro jiného nektar

Pro někoho hnus, pro jiného slast. Třeba pro pana V., který své zkušenosti popsal na webu Kojeni.net.

"Už od útlého dětství přitahovaly mou pozornost ženy a jejich prsy. Když žena začala kojit, probudila se moje touha být u prsu s plnou naléhavostí. Byla tak šokována nezvyklostí mého požadavku, že mne zprvu odmítla. Když viděla, jak moc jsem zklamaný a mléka navíc přibývalo, takže ji bolestivě tlačilo, sama mi prs nabídla. Dychtivě jsem se přisál a začal pít. Bože, to byla dobrota! A ona jistila, že je jí to velmi příjemné, protože napětí rychle polevilo. Tak jsem nakonec po každém kojení dopíjel právě použitý prs do dna. Odhaduji, že to denně bylo okolo 300 mililitrů tohoto nektaru.

Náš tip: Test: Co víte o kojení?

Dodnes vzpomínám, jak jí omamně voněla ňadra. Někdy mě při kojení pokládala ruce na ramena a hladívala mě po hlavě. Zkrátka fantazie! Chutnalo mi to a navíc mne to opravdu silně vzrušovalo. Má utěšitelka si toho záhy povšimla a jata soucitem mi začala něžně pomáhat s uvolněním... Po šestinedělí jsme zahájili intimní život a kojení se stalo zcela přirozenou součástí našeho sexu. Bylo to něco nepopsatelně krásného, neumím si představit větší intimitu. V mých erotických představách patří zážitky z tohoto období k těm nejvzrušivějším vůbec," vzpomíná.

Výhody kojení tatínků

Pokud se kojení tatínka líbí ženě i mužovi, není sebemenší důvod ho neprovozovat. Určitě existují mnohem kontroverznější sexuální praktiky - vlastně většina z nich... Prioritou je samozřejmě dostatek mléka pro miminko, tatínek by měl přijít na řadu až druhý. Jinak jsou ovšem samé důvody pro:

  • Tatínek funguje jako výkonná a velmi šetrná odsávačka, která je k dispozici zcela zdarma.
  • Dlouhodobé a intenzivní kojení působí jako prevence rakoviny prsu.
  • Rodiče tato praktika sblíží, jejich vztah se stane něžnější a přenese se i na péči otce o dítě.
  • Muž není ochuzen o ženská ňadra ani v období kojení.
  • Kojení má kladný vliv i na zdravotní stav tatínka.

Tak co, šli byste do toho vy? Máte s kojením tatínka dokonce zkušenosti? Nebo už podle vás překračuje hranice vkusu? O tom můžete diskutovat pod článkem a hlasovat v anketě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vodítka na školkové děti? Rodiče a odborníci protestují

Svedla jsem souseda, teď mě nenávidí celá vesnice

Jídla, po kterých budete mít větší hlad než předtím

Římská charita

Kojení dospělých mužů není objevem současnosti. Popisuje ho velmi starý příběh zvaný Caritas Romana. Stařec Cimon byl odsouzen k smrti vyhladověním v žaláři. Mohla ho však navštěvovat jeho dcera Pero. Tajně přitom otce kojila, aby žil. Když to vyšlo najevo, dojala její oběť soudce natolik, že otec dostal milost. Příběh napsal římský historik Valerius Maximus z 1. století našeho letopočtu. Ve 14. století ho převyprávěl Giovanni Boccaccio, čímž inspiroval tím stovky výtvarných děl. Nebyl to ale vnitřní konflikt naznačeného incestu versus záchrana otce, co umělce k tématu tolik přitahovalo. Důvodem byla erotická fascinace umělců, kteří díla na motivy pověsti tvořili.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama