reklama

Manžel mě nutil k milování v 9. měsíci, zhnusil se mi

"Všechny báječné rady, jak si užívat sex v těhotenství, jsou na kočku! Alespoň u mě. Sex byl to poslední, o co bych měla zájem," napsala nám čtenářka Mirka z Havlíčkova Brodu. Prosazování mužových potřeb jí milostné hrátky znechutilo.

Foto: Isifa/Thinkstock

"Všechny báječné rady, jak si užívat sex v těhotenství, jsou na kočku! Alespoň u mě. Mně totiž bylo první čtyři měsíce špatně strašně, další nic moc a poslední měsíc byl přímo očistec. Sex byl to poslední, o co bych měla zájem," napsala nám čtenářka Mirka z Havlíčkova Brodu.

Prosazování mužových potřeb jí v těhotenství milostné hrátky natolik znechutilo, že se pak k nim už nedokázala vrátit. A zřejmě patřilo i k důvodům, proč bylo její manželství nakonec rozvedeno. Přitom právě úžasným sexem ten vztah začal.

Doporučujeme: Sex v těhotenství - proč muže tolik láká bříško?

Nabízíme vám příběh paní Mirky, který bohužel není zdaleka výjimečný. Svědčí o tom stížnosti žen skoro ve všech internetových diskuzích. Samozřejmě ne všech - spousta nastávajících maminek si milostné hrátky s radostí užívá, a to je moc dobře. Některé ženy ovšem mají smůlu jako ona.

Pozvracím tě...

Snad za to mohl fakt, že jsem po dítěti vlastně ani moc netoužila. Nechala jsem si ho spíš z lásky k manželovi a ze strachu, abych o něj nepřišla. Možná i proto jsem těhotenství prožívala tak těžce. Bylo to něco jako strašná kocovina po mejdanu. Akorát, že člověk za den, dva nevystřízliví. Ta hrůza trvala týden, měsíc, pořád...

Pachy jsem vnímala jako ohař. Už od dveří jsem cítila manželovy ponožky a jeho propocené triko. Prsa jsem měla nafouklá a citlivá tak, že mi byl nepříjemný jakýkoli cizí dotek, natož mazlení. Libido kleslo pod bod mrazu.

Jediné, na co jsem měla chuť, bylo zalézt do tmavého kouta a prostě nebýt. Naprostá beznaděj, to byl můj převládající pocit. Sex prostě nepřicházel v úvahu. "Jestli se mě dotkneš, nejspíš tě pozvracím!" varovala jsem manžela, a vůbec jsem nepřeháněla.

Přemáhání vzbudilo odpor

Po čtvrtém měsíci se situace mírně zlepšila. Už jsem nezvracela  třikrát denně, jen mi nebylo úplně dobře. Manžel byl jako na koni. Vlastně jsem ho docela chápala. Před otěhotněním jsme se milovali ve dnes v noci, a najednou jako když utne. A tak jsem se fakt snažila. To nemohlo skončit dobře. A také neskončilo.

Čtěte také: Nejtrapnější problémy těhotenství

Milovali jsme se aspoň jednou týdně až do devátého měsíce. "Dej mi... No tak, dej mi aspoň trochu," žadonil manžel týden před porodem. Bylo mi to tak nepříjemné. Vypadal tak nedůstojně, jako pes v plazeným jazykem, když cítí hárající fenu. Úplně se mi v tu chvíli zhnusil.

Mlčky jsem se otočila zády a nechala ho dělat, co potřeboval. Bez bolesti, ale také bez sebemenšího vzrušení. O vzájemném milování a nějakém sdílení duší nemohla být ani řeč. Záda mě bolela, nohy jsem měla oteklé, utlačený žaludek na vodě, v břiše kámen, v hlavě strach z porodu...

Kudy ze začarovaného kruhu?

Tahle vzpomínka mi v hlavě už zůstala. Jsem asi jediná žena na světě, kterou vlastní manžel znásilnil ukecáváním. Vydrželi jsme spolu ještě tři roky, ale milování s ním mě od té doby prostě nevzrušovalo. Radost ze sexu ve mně dokázal vzbudit až jiný muž, a ten byl také důvodem, proč jsme se nakonec rozvedli.

Proto si myslím, že psycholožky, které přemlouvají ženy, aby prostě "podržely", mohou spáchat ještě větší zlo. Když se žena přemáhá jen proto, aby manžel nehledal úlevu jinde, a on si ji bere, aniž by ho zajímalo také její uspokojení, je to začátek konce. A musím přiznat, že z toho začarovaného kruhu cestu ven nevidím. Vy snad ano?

Je tak těžké sladit rozdílné sexuální potřeby. V neustálých ústupcích cesta nespočívá, i když jsou diktovány vstřícností a ochotou vyhovět. Jak tedy partnerský nesoulad řešit? O tom můžete diskutovat pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 divných věcí, které novorozenci dělají

Svatá matka: Sedm postižených dětí a manžel sebevrah

9 ostudných věci, které děláme, když nás nikdo nevidí

Kdy sex v těhotenství opravdu ne?

  • Jestliže existuje vyšší riziko samovolného potratu
  • Pokud bylo předchozí těhotenství ukončeno předčasně
  • Při krvácení z pochvy
  • Při propouštění plodové vody
  • Při mnohočetném těhotenství

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama