reklama

Skandál: Manželé měli sex v porodnici!

Nerušit, prosím! Ceduli tohoto znění, známou z hotelových pokojů, zřejmě zapomněl využít vášnivý manželský pár. Způsobil tak pořádný šok uklízečce, která vtrhla do pokoje. Užíval si totiž sexu přímo v nemocniční posteli...

Foto: Isifa/Thinkstock

Nerušit, prosím! Cedule tohoto znění bohužel nebyla po ruce, a tak vášnivý manželský pár způsobil pořádný šok uklízečce v bristolské porodnici. Vtrhla totiž do pokoje ve chvíli, kdy si užíval sexu přímo v nemocniční posteli, přestože žena byla ve vysokém stupni těhotenství.

O záležitosti informoval koncem loňského roku anglický deník Mirror. Přijde vám zábavná? Pohoršující? Nebo rovnou nechutná? Může milování rodičů uškodit nenarozenému dítěti? Zakázali byste sex v nemocnici? Nebo naopak pochybil personál, protože slušný člověk zaklepe a počká na vyzvání, než vstoupí do místnosti, kterou obývá někdo jiný?

Přistiženi při činu!

Na obranu paní uklízečky budiž řečeno, že to nebyla všetečná matróna, nýbrž zodpovědná dáma - přivolalo ji vzdychání, které si zcela mylně vyložila jako porodní bolesti... Ale ani čilí manželé nebyli žádní nemravové či exhibicionisté. Zaplatili si soukromý pokoj na porodnickém oddělení, protože chtěli prožít příchod dítěte společně. Jenže miminko na svět moc nepospíchalo a nastávající maminku čekalo vyvolání porodu, protože přenášela. A tak se rozhodli příchod dítěte trochu urychlit.

Čtěte také: Porod ve vaně: S placentou jsme žili 5 dní

Nebylo to úplně od věci. Sex je zřejmě nejstarší známou technikou, jak přirozeně vyvolat porod. Během něj a zejména při orgasmu se totiž vyplavuje do krve hormon oxytocin, který podporuje kontrakce.

V posledních fázích těhotenství je nejpohodlnější polohou "na lžičky", kdy partneři leží na boku, muž za ženou, a zapadají do sebe jako zmíněné příbory. Tuto metodu však nelze praktikovat, pokud už odtekla plodová voda - hrozila by infekce. Jinak je ovšem daleko příjemnější než hormonální provokace nebo umělé protrhnutí vaku plodových obalů, takže manželé konali rozumně.

Nerušit, prosím!

Přesto situace vyvolala skandál. "Ostatní pacienti byli pohoršeni tím, že slyšeli zvuky milování za stěnou. A sama uklízečka byla v šoku," postěžoval si nejmenovaný zdroj deníku The Sun.

Nicméně nemocnice Sv. Michaela přistoupila k celé záležitosti rozumně. Její vedení rozhořčené uklízečce vysvětlilo, že chování manželů není amorální a že neporušili žádná nemocniční pravidla. A rozhodlo se napříště vybavit soukromé pokoje porodnice cedulkou "Nerušit, prosím!" známou z hotelů. "Náš zdravotnický personál se bude upřímně snažit zajistit svým pacientům maximální možnou míru soukromí a důstojnosti," okomentovala situaci tisková mluvčí nemocnice.

Jaký je váš názor? Je správné povolit sex v nemocnici, kde je soukromí pacientů omezené? Nebo jde podle vás o sex na veřejném prostranství, který byste zakázali? O tom můžete hlasovat v anketě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

8 věcí, které nesmíte nikdy říkat těhotným

Češi jsou prudérní rodiče! Alespoň podle Švédů

Jde o vteřiny: Jak dlouho má trvat správný sex?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama