reklama

Rok jsem s nikým nespala - a je mi lépe než kdykoli předtím

"Sex jsem si fakt užívala a vyzkoušela jsem snad všechno pod sluncem. Jenže pak nastal zlom. Teď už jsem čtrnáct měsíců nikoho neměla - a cítím se báječně," napsala nám slečna Tereza z Brna. Co způsobí takovou změnu?

Foto: Isifa/Thinkstock

"Sex mě bavil už od puberty, kdy jsem ho poprvé vyzkoušela. I ta první noc byla krásná a pak už jsem nedokázala přestat. Okolo dvacítky jsem si sexem podporovala sebevědomí. Fakt jsem si ho užívala," napsala nám slečna Tereza z Brna.

"Vyzkoušela jsem snad všechno pod sluncem, všechny polohy, všechny vztahy: romantickou lásku, nezkrotnou vášeň, sex pro podporu kariéry, kamarádský sex, lásku na jednu noc," přiznává.

Čtěte také: Skandál: Manželé měli sex v porodnici!

Jenže pak u ní nastal zlom. "Teď už jsem čtrnáct měsíců nikoho neměla - a cítím se báječně," prozradila. Co způsobí takovou změnu? A je to dobře, nebo špatně?

Orgasmus jako ohňostroj

V případě Terezy to začalo klasickou nevěrou. "Věděla jsem, že je můj kolega z práce ženatý, ale fungovala mezi námi tak úžasná chemie, že jsem nedokázala odolat. Bylo to milování snů, jako by naše těla byla stvořena jen pro sebe. Orgasmus vybuchoval jako ohňostroj, až jsem z toho málem ztrácela vědomí," vzpomíná.

Jenže pak otěhotněla, a to ji donutilo o vztahu hodně přemýšlet. Něco se změnilo. "Došlo mi, že mezi námi chybí sounáležitost, odpovědnost, opravdová láska. Že si vlastně přítele nevážím, když vím, že podvádí svou ženu. Že vlastně využívá nás obě," říká.

Interrupce, která následovala, byla logickou cestou. "Probudila jsem se z narkózy a věděla, že už nic nebude jako dřív. Období bezstarostného sexu pro mě definitivně skočilo," dodává. Se ženatým přítelem se rozešla. A zařekla se, že bez lásky už nikdy!

Vážím si sama sebe

Kamarádky se jí smály: "Zrovna ty, a bez sexu? To je ale pitomost! Teď jsi psychicky rozházená z rozchodu, ale počkej - koukne se na tebe první pěknej kluk, a zase pojedeš ve starých kolejích!"

Doporučujeme: 25 důvodů, proč mít sex: Tady jsou!

Ale to se spletly. "Asi jsem dospěla. Už mě přestal bavit sex, který nikam nevede. A tak už víc než rok abstinuji," přiznává. "Ne že by nebyly příležitosti! Nejsem jeptiška - občas jsem s někým byla na rande, líbala se, ale prostě to nebylo ono. A tak jsem ty příležitosti nevyužila. A víte, co? Vůbec tím netrpím. Spím sama a cítím se skvěle. Vlastně ani na sex moc nemyslím. A když je nejhůř, pořád mám obě ruce..."

Nejen tělo, ale i duši

Teď už Tereza uvažuje o tělesném sblížení, jen pokud bude mít k někomu hlubší vztah. "Sex už pro mě není jen závratná rozkoš, zábava nebo prostředek, jak ovládnout muže. Pochopila jsem, že chci s někým sdílet nejen tělo, ale také duši. Že se už nechci dávat bez vzájemné úcty a odpovědnosti," konstatuje.

"A cítím se báječně. Nezmítají mnou vášně a obavy. Nemusím si lámat hlavu s těhotenským testem. Nemusím řešit, jestli mě partner někde podvádí. Prostě jsem dospěla a nechci se dávat pod cenou. Čekám a doufám, že potkám někoho, s kým bude sex jedinečný," uzavírá.

Je podle vás Tereza bláhová idealistka, nebo vykročila správnou cestou? Je sex bez lásky špatný, nebo jde o lidskou přirozenost? Jak to máte vy? O tom můžete hlasovat v anketě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co je normální: Sex každý den, nebo jednou za 14 dní?

Máma kojí školačku. Nevidí na tom nic divného

7 důvodů, proč dát v práci výpověď

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama