reklama

Británie slaví: Ochutnejte zmrzlinu z mateřského mléka!

Jak naložit s mateřským mlékem? Britská společnost The Licktators z něj na počest čerstvě narozeného královského miminka vyrábí zmrzlinu s názvem Royal Baby Gaga.

Foto: The Licktators

Kromě toho nejpřirozenějšího, pro dětská ústa, existuje více způsobů, jak naložit s mateřským mlékem. S jedním z nich přišla britská společnost The Licktators.

Na počest nového královského potomka vyrábí z mateřského mléka zmrzlinu s názvem Royal Baby Gaga. Má vanilkovou příchuť a 500 ml je k dostání za 19.99 liber. No nekupte to...

Doporučujeme: Kojte tatínky, uleví to prsům

"Myslíme, že narození královského miminka je skvělou příležitostí podpořit kojící matky," uvádějí zástupci firmy. Zisk z prodeje zmrzliny má jít na charitativní účely.

Jak se vyrábí zmrzlina Royal Baby Gaga

Recept na zmrzlinu z mateřského mléka podle The Licktators.

Suroviny:

  • 250 ml mateřského mléka
  • 125 ml smetany
  • 2 žloutky
  • 88 g cukru krupice
  • špetka soli
  • vanilka z jednoho lusku

Postup: Mléko se smetanou nalijte do velké pánve. Přidejte vanilku. Za stálého míchání zahřejte, až začne stoupat pára, ale nevařte. Žloutky rozšlehejte do hladka. Přidejte cukr a sůl a šlehejte do světlé pěny. Opatrně vlijte do horkého vanilkového mléka. Musíte stále míchat, aby se vejce nesrazila. Ohřejte opatrně v pánvi k bodu varu, ale nevařte.

Poté směs vlijte do misky a za stálého míchání nechejte asi půl hodiny vychladnout na pokojovou teplotu. Nechejte v mrazáku ztuhnout alespoň 6 hodin. Nakonec zmrzlinu rozmixujte do hladka a nechejte ještě 2 hodiny ztuhnout.

úvodní foto: The Licktators

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pálivé recepty: Na jazyku peklo, v žaludku samo nebe

Učitelka svedla dvanáctiletého. Slaví 10. výročí svatby

Kojení pro dospělé: Zvrácená móda nebo zdravá léčba?

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama