reklama

Zhubnout (nejen) po porodu? Stačí dodržet dvě zásady!

Stačí dodržet dvě zásady: Nepřejídat se a hýbat... Proč je to tedy tak těžké?

Foto: Isifa/Thinkstock

Stačí dodržet dvě zásady: Nepřejídat se a hýbat... Proč je to tedy tak těžké?

V období šestinedělí a často ještě dlouho po něm mívají novopečené maminky docela jiné starosti. Není čas na udržování vlastní kondice a péči o zevnějšek. Dítě a domácnost nekompromisně zabírají všechen čas, a když už si žena může odpočinout, šance aspoň trochu dospat probdělou noc obvykle zvítězí nad úvahou o tom, zda by to nechtělo manikúru, pleťovou masku či malé posilovací cvičení.

Doporučujeme: Přestaňte s kávou a vínem. Rozdíl poznáte už za 10 dní

Ze zanedbávání sebe sama se však může stát zvyk, jehož důsledky přispívají k depresím, objevujícím se na začátku mateřství. Přebytečná kila, která se nahromadila v těhotenství, se jaksi sama nevytratí. Co s tím, když se diety během kojení nedoporučují a na cvičení nezbývá čas ani energie?

Jak začít s hubnutím po porodu?

Jako u každého hubnutí, i tady platí zásadně nic neuspěchat! Berte to celé s nadhledem a hlavně se netrapte srovnáváním s kamarádkami nebo dokonce s celebritami, které pár týdnů po porodu ukazují na titulních stranách časopisů plochá bříška a dokonalé proporce.

Každá jsme jiná, každé těhotenství je jiné. Jak moc během průběhu těhotenství přiberete, je velmi individuální. Jen těžko to ovlivníte, a proto je zbytečné nad tím dlouze uvažovat. Pevnou vůlí, pozitivním naladěním, odhodláním a trpělivostí dosáhnete nakonec skvělých výsledků a vaše snaha bude určitě brzy vidět.

S hubnutím pomůže i kojení

Velkým pomocníkem při spalování kalorií je samotné kojení. Jde o vysoce energeticky náročný proces, díky kterému, aniž si to možná uvědomujete, zdravě hubnete. Hormony produkované během kojení také podporují metabolismus a mají nezanedbatelný vliv na pomalý návrat organismu do původního stavu.

Aktivita, cvičení a zdravý jídelníček

Samozřejmě nemůžeme opominout zdravý jídelníček a fyzickou aktivitu, ať už jsou tyto rady při snaze o hubnutí jakkoli obehrané. Vzhledem k potřebě kojení však rychle zapomeňte na cokoliv jen trochu podobné drastické redukční dietě. Stačí přizpůsobit každodenní stravování vašim novým potřebám, omezit tuky a cukry a zaměřit se na pestrou, vyváženou stravu s dostatkem bílkovin, minerálů a vitamínů.

Co se týče cvičení, není třeba hned pomýšlet na cílený fitness program. Úplně postačí dlouhé procházky na čerstvém vzduchu, s kočárkem můžete zkusit i inline bruslení. Postupně lze využívat třeba čas trávený u televize pro jednoduchá cvičení, která pomohou se zpevněním postavy.

zdroj: Zdravě.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Plastika: Co si ženy po porodu nechávají upravovat?

Otčím ji zneužíval. Myslela, že je to normální

7 zásad RAW FOOD + návykové palačinky

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama