reklama

Elektrosex aneb Nepřehánějte těhotenské orgasmy!

Sexuální aktivity v těhotenství neškodí. Nicméně existují praktiky, které by si nastávající maminky měly odpustit.

Foto: Thinkstock

Mnohé ženy zažijí první vaginální orgasmus až v těhotenství, kdy jsou vnitřní pohlavní orgány více prokrveny, citlivější a dráždivější. Nemusí se omezovat.

Sexuální aktivity včetně používání běžných erotických pomůcek podle lékařů neškodí. Nicméně existují praktiky, které by si nastávající maminky měly odpustit, většinou z oblasti BDSM.

Hračky? Doporučeny!

V současnosti neexistují téměř žádná omezení při používání běžných erotických pomůcek. "Pokud je těhotenství fyziologické, žena nekrvácí, nemá bolesti nebo nezná jiná rizika, pak není důvod pomůcky neužívat," konstatuje MUDr. Petra Vrzáčková, Ph.D, z Gynekologicko-porodnické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice a 1. Lékařské Fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Čtěte také: Manžel mě nutil k milování v 9. měsíci, zhnusil se mi

Jsou to právě nejrůznější erotické hračky, jež vhodně rozšíří těhotenstvím omezené spektrum sexuálních aktivit. "Pro těhotnou ženu jsou ideální všechny pomůcky určené pro povrchovou stimulaci klitorisu nebo prsou," radí Adam Durčák ze sexshopu Růžový slon.

"Je pouze potřeba dodržet běžná hygienická pravidla. Erotická pomůcka by měla být před použitím a po něm řádně omyta antibakteriálním mýdlem či desinfekcí, případně použita s kondomem a vhodným lubrikantem," doplňuje gynekolog a sexuolog MUDr. Pavel Turčan.

Nedotýkat se zařízení pod proudem!

Přesto existují erotické pomůcky, kterým je lépe se v těhotenství vyhnout. Obvykle bývají spojeny s méně bezpečnými sexuálními praktikami. "Těhotné ženy by se měly vyvarovat například pomůcek k takzvanému elektrosexu," varuje Pavel Turčan. O co jde?

Elektrosex je spojen především s BDSM sexem. Jde o bolestivou praktiku, která k sexuálnímu dráždění pohlavních orgánů, stimulaci bradavek nebo celého těla využívá elektrický proud. U zdravých žen mohou při nesprávném použití vzniknout ošklivé popáleniny od proudu a hrozí dokonce srdeční zástava. Elektrosex proto v žádném případě nesmí provozovat majitelé kardiostimulátorů. Vhodný není ale ani těhotné ženy, u nichž může vyvolat potrat či předčasný porod.

Nesvazovat! A zapomeňte na kolíčky

Samotný penis dítěti v matčině děloze neuškodí, nicméně pomůcky, které ho napodobují, by už mohly. Záleží na jejich velikosti. "Nedoporučuje se proto zavádění extrémně velkého či extrémně dlouhého vibrátoru, dilda či jiné obdobné erotické pomůcky hluboko do pochvy. Mohlo by dojít k podráždění dělohy či případnému krvácení," vysvětluje Pavel Turčan.

Doporučujeme video: Orgasmus při porodu - nejlepší přirozená extáze!

"Vzhledem k citlivosti prsou bych byla opatrná i s kolíčky na bradavky. Nedoporučuji ani žádné výrazné stahování a svazování, které je nebezpečné především v oblasti břicha," varuje před dalšími nevhodnými praktikami Petra Vrzáčková.

Přestože tedy běžný sex těhotným ženám neškodí, na extrémy zapomeňte. Nastávající maminka by měla použít zdravý rozum a drsné erotické experimenty vynechat nějakou dobu z repertoáru. Pokud ji přece jen lákají, může se soustředit na techniky, které umožňují prožít orgasmus při porodu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex v těhotenství - proč muže tolik láká bříško

Máma feministka tajila pět let synovi, že je kluk

Když milování bolí... protože to tak chceme

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama