reklama

Rádio Pigy: Issová, Šporcl a Viewegh čtou dětem

Herečky Vanda Hybnerová a Klára Issová, hudebníci Pavel Šporcl a Michal Malátný z kapely Chinaski, spisovatelé Michal Viewegh a Pavel Šrut. Ti všichni čtou dětem. A nejen těm svým, ale všem českým.

Česko čte dětem
Česko čte dětem | Foto: pigy.cz

Herečky Vanda Hybnerová a Klára Issová, hudebníci Pavel Šporcl a Michal Malátný z kapely Chinaski, spisovatelé Michal Viewegh a Pavel Šrut. Ti všichni čtou dětem. A nejen těm svým, ale všem českým.

Pohádky od celebrit můžete poslouchat na rádiu Pigy. „Čtení osobností má připomenout, jak je důležité, aby rodiče svým dětem alespoň dvacet minut denně nahlas četli. Není to dlouhá doba a pro dítě znamená hodně," uvedla Eva Katrušáková, ředitelka obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem.

Už téměř rok

Pohádkové internetové rádio Pigy je určeno pro děti předškolního a mladšího školního věku od 3 do 8 let. Už téměř rok vysílá nepřetržitý proud klasických českých pohádek a hitparádu dětských hitů Disco Trysko. Jeho symbolem je růžové prasátko a zaměřuje se na vzdělávání a zábavu předškolních a mladších školních dětí. Audio obsah doplňují webové hry trénující paměť a soustředění nebo omalovánky rozvíjející představivost. Pigy také učí děti anglicky, cvičí a tančí s nimi.

Lidé - a děti - čtěte!

Projekt vznikl, aby si společnost uvědomila, jak ohromný význam má pravidelné čtení dítěti pro jeho emocionální vývoj a formování návyku číst si v dospělosti. Vědci a praktikové shodně tvrdí, že pravidelné hlasité předčítání učí dítě jazyku a myšlení, rozvíjí jeho paměť a obrazotvornost, obohacuje ho o vědomosti a vzorce morálního chování, posiluje jeho sebevědomí. Právě proto je společné čtení vítanou formou moudrého kontaktu s dítětem a vynikající výchovnou metodou.

Investujte do dětí!

„Pravidelné předčítání v přátelské atmosféře je spolehlivý a účinný způsob, jak se může čtení stát pro dítě přitažlivějším než televize. Jde o správnou cestu, jak dát dítěti pocítit jeho důležitost, projevit mu svou lásku, nenásilně rozvíjet jeho jazykové dovednosti a všeobecné vědomosti a formovat jeho vlastní návyk a potřebu číst si s chutí rovněž v dospělosti. Investujme tedy po těch několik let vyrůstání našich dětí dvacet minut denně do hlasitého čtení a vychovávejme z nich vnímavé čtenáře," vyzývají organizátoři projektu.

Prasátko Pigy vyráží na víkendovou party s panenkami Barbie. Přijďte taky!

 

Co mají společného prasátko Pigy z dětského rádia a panenka Barbie? Oba mají v oblibě růžovou barvu, chtějí si hrát s dětmi a najdete je tento víkend na veletru hraček. Mají připraveny hry, soutěže, tanečky a velkou Barbie party.

 

Přijďte se na ně podívat o víkendu na veletr hraček v Průmyslovém paláci na pražském výstavišti v Holešovicích v sobotu od 10 do 17 a v neděli od 9 do 15 hodin.

 

Pigy je z dětského pohádkového rádia, které pouští pohádky, ale i dětské písničky. Hraje i nový hit Ewy Farné o příšerkách Monster High, která budou na veletrhu také.

 

Dětské rádio Pigy vysílá nepřetržitě na www.pigy.cz. Kromě proudu s dětskými hity Disko Trysko, hraje také písničky z pohádek.

 

A pokud nechcete s dětmi zpívat nebo tančit můžete přepnout na proud klasických českých pohádek, které čte třeba Jiřina Bohdalová, Karel Höger, Josef Sommer nebo Jiří Bartoška.

 

Pigy také učí děti jednoduché počty, angličtinu nebo kreslení.

zdroj: pigy.cz, celeceskoctedetem.cz

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama