reklama

Škyzátka: Lízátka, která zastaví škytavku!

Stačí na to málo - jen cukr, jablečný ocet a obyčejné lízátko. Alespoň podle třináctileté Američanky Mallory Kievman z Manchesteru ve státě Connecticut, která lízátka proti škytavce vymyslela a patentovala. A možná se díky nim stane milionářkou.

Lízátko
Lízátko | Foto: Profimedia.cz

Stačí na to málo - jen cukr, jablečný ocet a obyčejné lízátko. Alespoň podle třináctileté Američanky Mallory Kievman z Manchesteru ve státě Connecticut, která lízátka proti škytavce vymyslela a patentovala. A možná se díky nim stane milionářkou.

Všechno začalo tím, že Mallory dostala před dvěma roky pořádný záchvat škytavky. Zkusila ji zastavit vším možným: zadržovala dech, lila do sebe decilitry vody, a to dokonce v předklonu nebo solené, sypala si do krku lžíce cukru. Všechno marně…

Kuchyň místo laboratoře

A tak začala holčička improvizovat. Smíchala v kuchyni své oblíbené pochutiny: jablečný ocet s cukrem a do směsi ponořila obyčejné lízátko - a ono to spolehlivě zafungovalo! „Lék" malou objevitelku natolik nadchl, že se pustila do experimentů, které trvají dodnes. „Chuť ještě stále dolaďuji," podotýká Mallory Kievman.

Jak to funguje?

„Zkombinovala jsem suroviny, které nabudí celou řadu nervů, jež mají vyústění v krku a ústech a dávají signály ke spuštění reflexu škytavky. Když se moje směs dostane do úst, dojde k přestimulování těchto nervů, a proces škytavky se tak naruší," vysvětluje Mallory.

Podnikavá holčička natolik věří v účinnost svého vynálezu, že kvůli němu rovnou založila společnost Hiccupops. Její název vytvořila ze dvou slov: hiccup (škytavka) a lollipop (lízátko), což by se do češtiny dalo výstižně přeložit jako „Škyzátka". Se svým vynálezem hodlá prorazit do celého světa.

Uspěje? Možná ano!

Malloryin nápad totiž zaujal Dannyho Briera, manažera ze společnosti Startup Connecticut, která pomáhá uskutečňovat projekty mladým lidem, kteří ještě nemohou kvůli svému věku legálně podnikat sami. Danny s holčičkou spolupracuje už rok a je pevně přesvědčen, že to nepotrvá dlouho a z mladé slečny bude velmi úspěšná byznysmenka.

„Je to velmi výjimečný, ale také nadějný obchodní projekt. Toto podnikání se zcela liší od produktů, jaké nabízely firmy třeba před sto lety. Řeší však velmi jednoduchou a základní potřebu, proto věřím, že bude úspěšný," svěřil se Briere.

„Když jsem se s Mallory loni na jaře poprvé potkal, bylo mi hned jasné, že půjde buď o velký hit, nebo o naprostý propadák. Lidé si škyzátka buď zamilují, nebo je budou považovat za naprostou pitomost," dodává.

Na trh by se měla lízátka proti škytavce dostat letos v létě. Co si o nich myslíte vy, naši čtenáři? Budou úspěšná? O tom můžete diskutovat pod článkem a hlasovat v anketě.

zdroj: inquisitr.com

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama