reklama

Tajemství šťastného manželství: Spěte doma nazí!

Spořádané flanelové pyžamo, obepnuté tělové prádlo nebo nadýchané negližé s krajkami? To všechno jsou vyhozené peníze! Šťastní manželé spí nazí.

Foto: Isifa/Thinkstock

Spořádané flanelové pyžamo, obepnuté tělové prádlo nebo nadýchané negližé s krajkami? To všechno jsou vyhozené peníze! Šťastní manželé spí nazí.

Nezvyklý miniprůzkum světa spánku podnikl britský deník Daily Mail. Otázal se několika odvážlivců, co nosí na sobě do postele - a jaký má nahota dopad na jejich intimní život. Výsledek byl víc než překvapivý.

Miluji dotek čistého povlečení na kůži

Spisovatele a publicistu Briana Vinera (cestopis Čaj s mlékem, automobilové zácpy a spálená kůže: Velké Britské prázdniny) inspiroval Muhammad Ali. Nahý chodí spát od dětství. "Začal jsem s tím ve dvanácti letech. Vůbec to nebylo kvůli intimním hrátkám, ale pro báječný pocit, že já, nedomrlý adolescent, který má problém otevřít si sáček smažených brambůrek, má něco společného s velkým Alim," vzpomíná.

Čtěte také: Ničí oddělené ložnice vztah, nebo mu pomáhají?

Když se před 21 lety oženil, přešel na boxerky s drobným vzorkem, aby nelekal děti, když jde v noci na záchod. Také jeho manželka spí podobně, jen v kalhotkách. "Nechápu, proč se někdo vzdává potěšení spát nahý - nebo skoro nahý. Povzbuzuje to pocit intimity. A dotek čistého povlečení na holé kůži je jedním z mých nejmilejších potěšení. V poslední době jsem si zvykl spát ještě s hedvábnou maskou na čích, protože mě už k ránu budí svítání. Žena se mi směje, že vypadám jako Zorro Mstitel, ale to snad není tak zlé, že?" usmívá se Brian.

Nahá, pokud se pamatuji

Gillie Coghlanová (59) a její manžel, rockový bubeník John Coghlan (67), spí jedině nazí. "Sexy noční úbor mi vážně nechybí. Poprsí pyžamových spáčů je přeplněné nařaseným saténem a hedvábím. Také takových košilek spoustu nosím - ale jen než vlezeme do postele. Sexy spodní prádlo je fajn ke svádění, ale jak už jste jednou nazí, nic dalšího není potřeba. Neznám nic příjemnějšího, než dotek nahého těla ve svěžím, čerstvě vypraném povlečení, zejména, když tam na vás čeká milovaný člověk," konstatuje Gillie.

Doporučujeme: Chodíte doma před dětmi nazí?

Ona sama spí nahá, kam až její paměť dohlédne. Pyžamo odhodila, když si jako malá holčička přečetla, že Marilyn Monroe chodí spát oděná jen do kapky Chanellu č. 5. Nahá spávala i na cestách autobusem s manželovou kapelou Status Quo a dodnes tak občas zaskočí hotelový personál, který manželům nese ráno snídani do apartmá.

"Nahota povzbuzuje intimitu. Je daleko příjemnější začít se milovat, když jste nazí, než když musíte napřed pod peřinou bojovat se svlékáním dvou pyžam. Mít cokoli na sobě je pro mě jako nosit pás cudnosti," dodává Gillie.

Nahota je svádivá a legrační

"Nahota je pro náš spánek nutnost," prozrazuje Kim (55), manželka televizního producenta Charlese Carilla. "Když jsme se před dvanácti lety potkali, vášnivě jsem se zamilovala a nesnesla jsem mezi námi jakoukoli bariéru, dokonce ani pyžamo. Jak léta míjela, začala se nám pyžama pomalu vkrádat do postele, zvlášť o studených zimních nocích, a nakonec už tam zůstala. S našimi puberťáky z předchozích manželství, kteří vpadli do naší ložnice, kdy je to napadlo, to ani jinak nešlo."

Před pár měsíci se ale manželé ke svému starém zvyku vrátili. "Byla horká letní noc, když Charlie  s potměšilým svitek v očích navrhl: Proč bychom nemohli spát nazí jako dřív? A od té doby tak spíme. Děti už odrostly, a my máme čas znovu pro sebe. Sice jsme přibrali pár kilo, ale získali jsme daleko větší intimitu. Je těžké cítit odstup k někomu, jehož holá kůže se dotýká vaší. Nahota nás opět sblížila. Je svádivá a legrační," uzavírá Kim.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Má 6 dětí a 36 plastik: Máma vypadá jako hambatá Barbie

Štěpánka 4 měsíce po porodu: Vrátila se mi rakovina

Dal mi kopačky, prý jsem moc upovídaná

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama