reklama

Incest a rodinné vraždění: Dvanáct rakví v ložnici

Marcus Delon Wesson byl manžel, otec, děda a strýc - to všechno v jednom. V jeho domě žilo osmnáct dětí, které měl se sedmi ženami včetně svých dcer. Devět z nich zavraždil.

Foto: Profimedia.cz

Rodina je to nejkrásnější a nejpřirozenější společenství. Někdy však život v ní může připomínat noční můru.

Doplácejí na to obvykle děti. A nejhorší je, že nevinné oběti ani netuší, že jsou zneužívány. Svůj stav dlouhá léta považují za správný, protože jiný neznají. Tak tomu dlouho bylo i u členů rodiny Wessonovy z kalifornského města Fresno.

Marcus Delon Wesson byl manžel, otec, děda a strýc - to všechno v jednom. V jeho domě žilo osmnáct dětí, které měl se sedmi ženami včetně svých dcer.

Manžel, otec, děda a strýc...

Asi nepřekvapí, že vrahův otec byl násilník a alkoholik a matka náboženská fanatička. On sám byl vychován ve víře Adventistů sedmého dne. Vystudoval střední školu a nějakou dobu působil v armádě. Účastnil se americké invaze do Vietnamu jako zdravotník. Po návratu z války se seznámil s Rose Solorio, která už měla osm vlastních dětí.

Doporučujeme: Máma zabila autistického syna, nesnesla jeho utrpení

Nová rodina začala žít společně. Wesson nepracoval. Rodina žila v opuštěných ruinách určených ke zbourání, na ukradených obytných člunech nebo ve velkém vojenském stanu. Živila ji hlavně podpora státu.

V roce 1971 Marcus přesvědčil vyženěnou dceru Elizabeth, že byla Bohem vyvolena stát se jeho nevěstou. Devítiletá holčička měla s 27letým otčímem "svatbu" doma v obýváku. Později se s ní oženil oficiálně a ona mu časem porodila devět dětí. Nakonec do rodiny přibylo ještě dalších sedm dětí Elizabethiny mladší sestry Rosemary, která se o ně nezvládala starat sama. To už rodina hluboce zabředla do temných bažin incestu.

Ježíš byl nesmrtelný upír

Bratři a sestry žili odděleně a nesměli se mezi sebou stýkat. Děti byly trestány baseballovou pálkou. Nesměly mít kamarády mimo rodinu a nesměly ani chodit do školy. Otec je učil doma z vlastní, rukou psané Bible. Podle ní byl Ježíš nesmrtelný upír a on sám pravý Bůh. Oslovovat ho musely Pane.

Chlapci byli co nejdřív posláni do života mimo rodinu. Holčičky musely na veřejnosti nosit dlouhé černé sukně a závoje. Byly předurčeny zůstat v rodině a stát se "božími" nevěstami. Stávaly se jimi ve věku od osmi do devíti let, kdy je táta začal postupně zasvěcovat do milostného života. Se třemi svými vyženěnými dcerami a dvěma vlastními se oženil při domácím "svatebním" obřadu. V jednu dobu byly těhotné čtyři z pěti "manželek".

Čtěte také: Incest na vlastní kůži: Randila jsem se svým bratrem

Základem rodinných vztahů se staly strach z otce a nedůvěra ke státu. Děti byly vedeny k víře, že brzy nastane Armageddon. Kdyby je stát rozdělil dřív, měly se navzájem zabít. Pro ten případ lemovalo stěny ložnice dvanáct mahagonových rakví v antickém stylu. Přežít měl jedině Marcus - aby rozhodnutí rodiny vysvětlil ostatním...

Tragické selhání policie

Utéct z pekla se nakonec povedlo dvěma neteřím, Ruby a Sofině. Vrátily se ovšem zpět pro své malé děti, a tak před domem rodiny došlo k násilné konfrontaci, která přivolala pozornost policie. Ta ovšem katastrofálně selhala.

Policisté dokonce podcenili Wessona natolik, že když jim zabouchl a zamkl dveře před nosem, zůstali prostě stát před domem. Neměli totiž povolení k domovní prohlídce, takže nevstoupili dovnitř. Dokonce prý ani neslyšeli střelbu. Tu ovšem slyšeli sousedé.

Po dvou hodinách vyšel Marcus Wesson ven. Byl zbrocen krví od hlavy k patě. Když muži zákona vtrhli dovnitř, našli na podlaze ložnice ležet mrtvých devět lidí, převážně dětí, navršených na jedné hromadě, nejmladší vespod. Všichni měli střelnou ránu v oku. Na vrchu spočívala Wessonova dcera Sebhrenah (25). V náručí držela osmnáctiměsíčního Marsheyho, Wessonova syna a vnuka zároveň. Pistole ležela vedle ní. Nejmladší oběti, holčičce Jevě, byl teprve rok.

Manželka Elizabeth, dcera Kiani a neteř Rosa, jejíž čtyřletý syn a roční dcera byli mezi mrtvými, vypovídaly v otcův prospěch. Soudce se ovšem nedal zmást a obvinil Wessona z devíti vražd prvního stupně a čtrnácti násilných sexuálních zločinů. V roce 2005 byl svérázný manžel, otec, děda, strýc a bůh odsouzen k trestu smrti.

zdroj: Wikipedia, Crimelibrary.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dcera zavraždila matku. "Spala s mým mužem!" hájí se

Byla těhotná 46 let, nosila v sobě malou mumii

Obyčejný čaj léčí víc než rýmu. Pomáhá i na rakovinu

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama