reklama

Kamarádka strčila nevěstu do bazénu, ta ochrnula

Krátce před svatbou strčila kamarádka nastávající nevěstu Rachelle z legrace do bazénu. Dívka zůstala ochrnutá. Příběh bolesti, lásky a odpuštění převzalo mnoho amerických médií.

Foto: YouTube

Na ten den Rachelle Chapmanová ze Severní Karolíny nikdy nezapomene. S kamarádkami  si užívaly party u bazénu. Měla na sobě měla bílé šaty jako nevěsta, však ji také za pár týdnů čekala svatba. Pak ji jedna z holek z legrace strčila do bazénu. Jenže ten měl hloubku třicet centimetrů.

"Jakmile jsem spadla do vody, cítila jsem, že mé tělo ztuhlo. Slyšela jsem, jak mi v krku zapraskalo a otupěla jsem," uvedla pro deník Today. "Nohy jsem měla ve vodě, ale nemohla jsem s nimi pohnout a necítila jsem vlhko. Ležela jsem bez hnutí vedle bazénu a přemýšlela, jaký bude zbytek mého života," vzpomíná.

Čtěte také: Štěpánka 4 měsíce po porodu: Vrátila se mi rakovina

Lékaři potvrdili krutou diagnózu: zlomený krční obratel C6 a porušená mícha. Rachelle nenávratně ztratila cit od klíčních kostí dolů. Její příběh bolesti, lásky a odpuštění převzalo mnoho amerických médií. Novináři jí dali přezdívku Ochrnutá nevěsta.

Je to jen mezi ní a mnou...

Nikdy nevyšlo najevo, kdo neštěstí způsobil. Přítomných šest kamarádek udělalo tichou dohodu - jméno neprozradí. "Situace je křehká a plná potenciální bolesti. Bylo důležité ji chránit," vysvětluje Rachelle ve své knize Promise (Slib) "Mám ji ráda. Není na tom nic zvláštního, že jsem ji nikdy nejmenovala, to je přece lidské. Nemohla bych to udělat ani někomu neznámému, natož jí, aby ji soudila média. Prostě se stala nehoda. To je pro mě podstatné," doplnila v rozhovoru s deníkem Today.

"Žádná z nás už není tak uhihňaná a bezstarostná, jako jsme bývávaly. Ne že bychom tehdy nebyly zodpovědné, ale bylo nám dvacet, právě jsme vypadly ze školy a nic nás netrápilo. Uplývající roky, život i nehoda samotná náš změnily. Ona pak byla ve vztahu ke mně hodně, ale opravdu hodně rozpačitá. Když jsme právě nemluvily o nehodě, vypadalo to, jako bychom se všemu vyhýbaly. Čas to do značné míry srovnal. Už se zase spolu můžeme smát a mluvit také o něčem jiném, necítíme se tak nešikovně," popsala Rachelle svůj vztah s dívkou, která ji podle jejích slov "nevinnou" náhodou zmrzačila, v diskuzi na webových stránkách Reddit.com.

Jaký je život statečné mladé ženy, se můžete podívat zde:

Ke štěstí chybí už jen miminko

K nehodě došlo roku 2010. Kvůli zranění odložili snoubenci svatbu o rok. Na svatební cestu jeli na Fidži. Jejich finanční situace se zlepšila - Chris změnil zaměstnání a Rachelle se zavedla jako úspěšná bloggerka. V rámci svých možností je na tom psychicky i fyzicky velmi dobře, hraje ragby pro vozíčkáře, jezdí na kole, surfuje. Manželé žijí běžným - i intimním - životem a ke štěstí už jim chybí jen miminko.

Doporučujeme: Manžela mi svedla nejlepší kamarádka, ženám už nevěřím

"Je těžké nezávidět všem kamarádkám, které mají děti, jak by to všechno mohlo být snadné," přiznává Rachelle. Věří ale, že by péči o miminko zvládla. "Potřebuji kolečkové křeslo, abych se mohla pohybovat, ale to neznamená, že nemůžu být úžasná máma! Dokážu dítě pochovat, nakrmit, vykoupat, oblékat, měnit pleny... A budu ho opravdu milovat," vzkazuje lidem, kteří pochybují o tom, že se quadriplegička dokáže postarat se o miminko na webu Huffington Post.

Její touha začala nabývat konkrétních obrysů letos na jaře, kdy nadace Surrogacy Together potvrdila, že uhradí většinu nákladů na umělé oplodnění. Rachelle sice původně doufala, že by miminko mohla donosit sama, ale je závislá na lécích na stabilizaci krevního tlaku, které by v těhotenství škodily.

Měla ovšem velké štěstí v neštěstí. Jako náhradní matka se mladému páru zdarma nabídla přítelkyně ze studií, kterou dojal jejich příběh. I tak jsou ovšem náklady na lékaře a právníky příliš vysoké, a tak se Rachelle rozhodla zveřejnit svůj příběh.

Napsala knihu, má vlastní web, píše na sociálních sítích. "Přeji si dítě víc než cokoli jiného. Pomozte mi naplnit mé štěstí," prosí své následovníky na Twitteru. Podpořit ji můžete i vy prostřednictvím fondu Gofundme.com.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kdo se nechce ženit, vyhýbá se odpovědnosti!

Má 6 dětí a 36 plastik: Máma vypadá jako hambatá Barbie

Šéfová mi závidí postavu, muže, miminko

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama