reklama

Táta a syn jsou na pokraji smrti, máma má 3 zaměstnání

Ještě před rokem žila čtyřčlenná rodina Gebruersových všedními starostmi. Teď se jim život obrátil naruby. Táta má prognózu dva roky života. Syna čeká operace mozku. Maminka musí stíhat tři zaměstnání, aby uživila rodinu.

Foto: Caters News Agency, repro Daily Mail

Ještě před rokem žila čtyřčlenná rodina Gebruersových z britského městečka Solihull úplně všedními starostmi. Teď se jim život obrátil naruby. Táta má prognózu nejdéle dva roky života. Syna čeká riskantní operace mozku.

Maminka musí stíhat tři zaměstnání, aby uživila rodinu. Chodí do dvou kanceláří a večer obsluhuje v restauraci. "Je krásné ohlížet se zpět, ale mohlo by být také mnohem hůř," říká Lucy Gebruers (38) v rozhovoru pro Daily Mail.

"Snažíme se být pozitivní. Říkáme si Tým G podle našeho příjmení. Jasně, že mívám temné chvilky, ale musíte prostě žít, co to dá. A přesně to také hodláme udělat. Když si budete libovat v sebelítosti, všechno se ještě zhorší. To by byl začátek konce," konstatuje statečná máma.

Tragický leden

V lednu letošního roku diagnostikovali sedmiletému Joshuovi velmi vážné onemocnění mozku. Jde o arteriovenózní malformaci, vrozené postižení, kdy člověk nemá v kapiláry, takže tepny přecházejí rovnou v žíly. Krev v nich tudíž proudí pod vysokým tlakem, takže hrozí protržení žilní stěny a masivní krvácení. Chlapec tak žije pod neustálou hrozbou infarktu.

Čtěte také: Svatá matka: Sedm postižených dětí a manžel sebevrah

Mámě Lucy jako by se v tu chvíli rozpadl svět. Další jobovka ji však ještě čekala. Několik dní předtím, že šel Josh na první léčbu radioterapií, prodělal jeho táta Pete (42) za volantem záchvat podobný epileptickému. Právě vezl děti ze školy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, při následné kontrole však lékaři zjistili, že má nádor na mozku. Rakovina 4. stupně s prognózou maximálně dva roky života, sdělili mu.

Pete pracoval jako pilot  a do té doby byl naprosto zdráv. Kvůli nemoci nenávratně ztratil leteckou licenci. I kdyby se zázrakem vyléčil, do křesla za knipl už nikdy nesedne. Nyní spolu se synem prochází radioterapií a čeká ho chemoterapie.

Zatímco se léčí, musí rodinu uživit jeho žena. Nemá na vybranou, hrozí jim ztráta domova. "Musela jsem opustit Peta uprostřed léčení, abych se mohla postarat o Joshuu. Amelia má psychické problémy, od té doby, co se táta zhroutil v autě před jejíma očima. Potřebovala bych se roztrojit a být s každým z nich," konstatuje Lucy. "Jsem vyčerpaná, ale člověk prostě dělá, co musí. Jestliže nám udržím střechu nad hlavou tím, že budu mít tři zaměstnání, bude je dělat. Když to bude potřeba, přiberu si ještě čtvrté."

Zrušit smutné časy...

Mezi tím vším rodinným neštěstím žije osmiletá dcera Amelia. A tak se rozhodla pomoci. Na své škole uspořádala aukci s tombolou pro organizaci Brain Tumour Charity, která poskytuje podporu lidem postiženým jako její táta.

Obeslala také místní obchodníky s dojemným dopisem, prosícím o pomoc na charitu proti mozkovým nádorům. "Od Vánoc mají můj malý bráška a můj táta nádor na mozku. Zjistili jsme to, když Joshy šel na zrakový test a táta řídil auto. Bylo to opravdu děsivé. Jejich diagnóza nedává moc nadějí do života. Chtěla bych udělat něco dobrého, abych zrušila ty smutné časy, které nám nastaly," píše v něm.

Ohlas byl obrovský. Nejenže byla zaplavena dary samotná rodina Gebruersova. Původní očekávaná částka 1000 liber, v přepočtu 35 000 Kč, byla překročena skoro trojnásobně. Amelia ji hodlá rozdělit  mezi onkologická zařízení. A na září chystá další charitativní akci. Podpořit ji můžete i vy.

zdroj: Daily Mail, Birmingham Mail, Metro
úvodní foto: Caters News Agency, repro Daily Mail

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bydlíme v panelákovém 2+kk. Je nás tam pět...

"Těhotný muž" Thomas Beatie se rozvádí. Má tři děti

5 důvodů, proč zrušit účet na Facebooku

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama