reklama

Skutečné důvody, proč se muži rozvádějí

Manželství se obvykle nerozpadne přes noc. Trvá to dlouhé a smutné roky a měsíce, kdy se manželé snaží lepit vztah, který nefunguje, v dobré víře, že mohou svůj posvátný svazek zachránit. Pak je najednou všechno pryč.

Foto: Isifa/Thinkstock

Manželství se obvykle nerozpadne přes noc. Trvá to dlouhé a smutné roky a měsíce, kdy se manželé snaží lepit vztah, který nefunguje, v dobré víře, že mohou svůj posvátný svazek zachránit.

Pak je najednou všechno pryč. Když se rozvedení časem ohlédnou, vybaví je jim často jeden zlomový okamžik, ostřejší slůvko nebo pitomý argument v hádce, který ukáže jejich ex- v pravých barvách. A už není cesty zpět.

Čtěte také: Ztloustla jsem a manžel mě přestal milovat

A právě tyto zlomové okamžiky shrnuli rozvedení muži na webu Reddit. Co bylo tou pověstnou poslední kapkou, jíž přetekl pohár jejich manželské trpělivosti?

Mám dost jejích citových výlevů

Ztratil jsem dobrou práci a měl z toho pořádnou depku. Odpovídal jsem na desítky inzerátů a snažil se doma šetřit každou korunu. A právě v té chvíli si žena vzpomněla, že nutně potřebuje nové zlaté hodinky za 30 000 korun. Snažil jsem se jí vysvětlit, že si to momentálně nemůžeme dovolit, ale ona se s pláčem zavřela v koupelně. Už řešila konflikty podobně i dřív, ale tentokrát to na mě poprvé nezabralo. Když o čtyři hodiny později otevřela a zeptala se mě, jestli chci rozvod, věděl jsem, že ano. Do té doby by mě to vůbec nenapadlo.

Přestala mi věřit

Přistihl jsem se, jak cestou z práce mobilem fotím ulice, abych jí doložil, že jsem šel rovnou domů. Snažil jsem se tak vyhnout neustálému obviňování a žárlivým scénám, že ji podvádím. Nezahýbal jsem. Ale odešel jsem.

Jsme už jen spolubydlící

Už čtvrt roku jsem spolu žili spíš jako spolubydlící než jako milovaní manželé. Přestali jsme se společně sprchovat, přestěhovala se z ložnice do pracovny. Pořád byla z něčeho nešťastná a s něčím nespokojená. Neměla chuť trávit se mnou čas. Tak jsem si nakonec našel jinou, která je se mnou ráda.

Nedopočítal jsem se

Pochopil jsem to ve chvíli, kdy jsme se vrátil domů ze sedmiměsíčního služebního pobytu a manželka byla v pátém měsíci těhotenství. Nejsem žádný matematický génius, ale tahle čísla prostě neseděla.

Vysmála se mému utrpení

Přiznal sem se jí, že trpím depresemi a jak beznadějně se cítím. Popsal bych to přímo jako existenciální krizi.

Doporučujeme: 11 důvodů, které vám nevědomky ničí manželství

A ona se mi kvůli mé bolesti vysmála rovnou do očí. Toho dne jsem pochopil, že už s ní nemůžu dál být.

Nesdílela mé sny

Před sedmi lety jsem se rozhodl odejít z armády a začít studovat medicínu. Přestože moje žena sama byla vědkyně, tvářila se, jako kdybych byl úplný blázen. "Nemůžeš se jen tak rozhodnout, že budeš doktor," řekla mi doslova. Dnes už jsem rozvedený a také mám za sebou státnice.

Nechtěla dávat děti do školy

Naštěstí jsme se ještě neměli, ale jí už bylo jasné, že až je někdy mít budeme, bude je učit sama doma a nenechá je očkovat. Do té doby mě vůbec nenapadlo o takových věcech přemýšlet, ale v tu chvíli jsem si uvědomil, jak jsou pro mě důležité.

Dal jsem přednost dceři

Se svou druhou ženou jsem vycházel báječně, ale ona se nedokázala snést s mou dcerou z prvního manželství. Zpočátku jsem se ji snažil omlouvat, že ještě není připravená stát se matkou, natož matkou cizího dítěte. Konflikty se ale stupňovaly, a nakonec jsme se s dcerou odstěhovali. Myslel jsem, že ji to donutí změnit názor, ale nestalo se. Teď jsme spolu sami dva. Udělal jsem to pro svoji holčičku a myslím, že to bylo správné, i když mě to bolelo.

Nepomohla mi v nouzi

Musel jsem pracovat dlouho do noci, ujel mi vlak a zbýval mi už jen autobus, který staví pět kilometrů od našeho domu. Byla psí zima, sněžilo, a ona mě odmítla vyzvednout autem, protože by musela odejít o půl hodiny dřív z jógy. Pak ji to mrzelo, ale pro mě už bylo pozdě.

Některé výše uvedené důvody jsou opravdu pochopitelné, jiné vám možná přijou hloupé nebo úsměvné. Co by přemělo k rozvodu vás? O tom můžete diskutovat pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 nejodpornějších věcí, které děláme pro své milované

Táta a syn jsou na pokraji smrti, máma má 3 zaměstnání

Ivana Jirešová: Na střídavé péči není nic pozitivního

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama