reklama

Umírá a plní si sen: Vdala se bez ženicha

Netis Negron je máma samoživitelka tří dětí. Umírá na rakovinu. Přesto zhoubné nemoci nedovolila, aby jí vzala celoživotní sen: Prožít si svatbu svých snů. Bez ženicha, zato se smrtí v zádech...

Foto: Lgordillophoto / Facebook

Netis Negron (36) je máma samoživitelka tří dětí. Umírá na rakovinu. Přesto zhoubné nemoci nedovolila, aby jí vzala celoživotní sen: Prožít si svatbu svých snů. Bez ženicha, zato se smrtí v zádech...

Dojemný příběh přinesl americký web Huffington Post. Krásnými snímky se pochlubila na facebooku její přítelkyně, fotografka Laura Gordillo, která celý "svatební obřad" zachytila.

Už nemám moc času

Máma tří synů ve věku 16, 11 a 9 let, s nimiž žije poblíž amerického města Phoenix, byla až do roku 2007 docela spokojená. Pak jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Prognóza nejistá. A letos její naděje klesla na minimum. Navzdory léčbě se zhoubná nemoc rozšířila do kostí.

Čtěte také: Štěpánka 4 měsíce po porodu: Vrátila se mi rakovina

Netis netuší, kolik života jí zbývá, proto se rozhodla už dál nečekat. Jejím životním snem vždy bylo stát se nevěstou. A protože k sobě momentálně nemá ženicha, splnila si ho bez něj.

Pomohla jí kamarádka, profesionální fotografka Laura Gordillo, ale také místní firmy, které dodaly vše od líčení a česání nevěsty, svatebních šatů a kytice po místo konání. Ve svůj velký den měla všechno, co má správná americká nevěsta na sobě podle pověr mít: něco půjčeného, něco starého a něco modrého.

Díky sponzorům si mohla vybírat mezi šaty a botami jako pro Popelku. Vybranou svatební róbu jí sponzor daroval... Máma ji odkáže synům. I když se možná nedožije toho, že vyrostou, třeba se budou hodit pro některou z jejich nevěst.

Podívejte se, jak to nevěstě bez ženicha slušelo:

Na památku mých synů...

"Jsem nevýslovně vděčná - za sebe i za své chlapce. Fotky vyšly báječně, protože zachycují to, jak jsem se doopravdy cítila. Za dvacet let - ať už tady budu, nebo ne - si budou moci moje děti a rodina připomenout, kolik lásky bylo mezi námi," uvedla šťastná nevěsta pro ABC News.

Na "svatebních" fotkách sice chybí ženich, ale nevěsta je nádherná a doprovázejí ji lidé, kteří ji milují - synové, maminka, sestra a přátelé. Netis chtěla, aby jim zůstala krásná vzpomínka. "Nechci, aby moji synové vzpomínali na mámu jako na nemocnou a užíranou rakovinou. Chci, aby viděli maminku, která se alespoň jeden den cítila nádherně a nenechala se nemocí srazit na kolena," uvedla.

"Ani nedokážu vylíčit, jak je to pro mě důležité. Když jste vážně nemocní, vidíte život z jiného úhlu pohledu. Není čas čekat, až už bude příliš pozdě. Je třeba žít naplno, jako by každý den byl ten poslední - protože nikdy nevíte, zda nebude," uzavírá.

úvodní foto: Lgordillophoto / Facebook

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Holčička z popelnice našla po letech svého tátu

Video: Domorodý porod v džungli, přirozený jako dýchání

20 let jsem byla single. Byla to nejlepší škola života

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama