reklama

Jsem ta druhá. Ta, která miluje tvého manžela

"Ty s ním máš sice děti, ale já ho miluju! A on mě." Takový dopis mi jednoho rána ležel v poště paní Martině. Co teď? Jak se vyrovnat s nevěrou?

Foto: Thinkstock

"Ty s ním máš sice děti, ale já ho miluju! A on mě." Takový dopis mi jednoho rána ležel v poště paní Martině. Co teď?

V první řadě je to šok. Do té doby jste totiž měla pocit, že všechno funguje. Manžel je doma v pohodě a rád. Máte stejné hodnoty. Sdílíte názory na život i výchovu dětí. V posteli to funguje krásně. A najednou je všechno úplně jinak.

Dopis manželce mého milence

Martino, nevím, jak tě mám oslovovat, tak asi křestním jménem. Ty mě sice neznáš, ale já toho o tobě vím hodně. Skoro všechno. Už víc než dva roky totiž chodím s tvým mužem. Ty s ním máš sice děti, ale já ho miluju! A on mě.

Čtěte také: Žili jsme spolu třicet let, opustil mě kvůli studentce

Znám každý kousek jeho těla, a on zná moje. Neustále se jeden druhého musíme dotýkat. Smějeme se stejným věcem, povídáme o všem možném, kouká mi dlouhé minuty zamilovaně do očí. Vím, že si k snídani dává čaj s medem a citronem. On ví, že já piju hořkou kávu. Sedáváme spolu u slavnostní večeře se svíčkami, drží mě za ruku a proplétá si se mnou prsty tak něžně, jako by hrál na housle. Přitom se mu na prstě zablýskne tvůj snubní prsten. Nenávidím ten prsten a všechno, co představuje.

Že se musíme se svou láskou skrývat. Že mi možná patří některé jeho tajné noci, ale tobě patří jeho veřejný život. Ví to, a tak si ho při našich společných chvílích dává do kapsy. Nevím, co mi vadí víc - když ho má a připomíná mi tak moje trápení, nebo když ho kvůli mně sundá, a připomíná mi tak jeho špatné svědomí.

Ano, můžu za to já. To já si začala a svedla ho - to je u mužů tak snadné. To já ve vztahu pokračuji, i když mě ničí a deptá. A proč to všechno?

Začalo to tak příjemně. Byla jsem svobodná moderní žena. Prostě jsem si užívala fantastický sex a nezávaznou náklonnost. Muže jsem potřebovala jen na jednu věc - a společný rodinný život to rozhodně nebyl. Možná by sis myslela, že si po tak dlouhé době zvyknu. Že mi přijde normální chodit s ženatým mužem. Ani nevím, kdy se to všechno zlomilo.

Snad tehdy, když jsem vás náhodou loni potkala na horách. Spokojená rodinka, krásná manželka, dvě šťastné děti... Tehdy jsem si uvědomila, že opravdu žárlím. Že mě zraňuje, jak tě důvěrně drží za ruku. Jak tě líbá na tvář. Že se tebou odchází do vašeho pokoje. Co je na tobě tak báječného, že tě nemůže opustit?

Doporučujeme: Žárlivost je horší než rakovina: 5 rad, jak jí zabránit

Tvůj muž mi nikdy nesliboval, že se to všechno změní. Já zůstávala, protože žít bez něj pro mě horší, než se o něj dělit. Jenže už toho mám dost. Už nechci být až ta druhá. A už nechci být jediná, kdo tak trpí. Tak tedy vítej v klubu. Silvie.

Jak zvládnout nevěru

Co uděláte, když dostanete takový dopis? Jak si zachovat tvář po odhalení nevěry, radí Martina Horáková ze seznamovacího portálu Leyter.com.

  • Zachovejte chladnou hlavu. Přemýšlejte, jestli váš vztah stojí za záchranu. Snažte se být objektivní. Ovládněte své city a nezažeňte partnera do kouta. Pokud od něj chcete zpětnou vazbu, dejte mu příležitost.
  • Přijměte skutečnost. Pro vaši vlastní rovnováhu je nutné se s nevěrou smířit. Důležité je nepátrat po detailech. Ty by vás mohly akorát zranit. Nechtějte vědět jméno osoby, číslo jejích bot, kolikrát vás s ní podvedl ani jména hotelů, ve kterých se sešli.
  • Komunikujte. Neutápějte se v pocitu zrady. Pokud stojíte o to, aby váš vztah zálety překonal, je na místě potlačit lítost a s partnerem si o všem rozvážně promluvit. Dejte mu prostor pro zdůvodnění. Možná uslyšíte něco nepříjemného, ale pokud máte ve vztahu pokračovat, je nezbytné získat podněty pro vlastní zlepšení.  Dejte si však pozor a nestavte se do zcela submisivní role.
  • Buďte trpělivá. Pokud najdete společné východisko, věřte v to, že si partner svoji chybu uvědomil. Povzneste se nad výčitky a bolest z minulosti. Pomalu nalézejte ztracenou důvěru. Snažte se manželovi neupírat sex a sobě z něj nečinit negativní zážitek. Nahrávaly byste tak útěkům k někomu jinému.
  • Pečujte o vlastní sebevědomí. Navštivte kosmetický salón, oblíbeného kadeřníka, stýkejte se zajímavými lidmi, ale rozhodně neplánujte odplatu. Měla by krátkodobý efekt a mohla byste se sama sobě znechutit. Buďte ta lepší a doufejte ve zúročení vlastní velkorysosti.

Myslíte, že rady odbornice Martiny skutečně pomohou? Anebo je lepší spálit k nevěrníkovi všechny mosty? O tom můžete diskutovat pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Manžela mi svedla nejlepší kamarádka, ženám už nevěřím

V porodnicích dochází denně k násilí na ženách i dětech

Chcete být oblíbení? Dodržujte tato pravidla

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama