reklama

Když táta nakupuje aneb Jaký máš číslo obličeje?

Muži nesnáší nákupy. A opravdu je nesnáší, nebo si to myslíme jen my, ženy?

Foto: Isifa/Thinkstock

Naši mužové jsou báječní. Inteligentní, laskaví, krásní. Jen se nesmějí sami dostat do supermarketu. V tu chvíli se z inteligentního krasavce stává krasavec místy až nesvéprávný…

Možná je to tím, že muži nesnáší nákupy. A opravdu je nesnáší, nebo si to myslíme jen my, ženy?

Doporučujeme: Co musí muž umět, aby dokázal zachránit ženu?

"Není pravdou, že nesnášíme nákupy. Pokud něco nesnášíme, pak je to nakupování. Přesněji řečeno, ženský styl nakupování," brání silnější část lidstva psycholog PhDr. Petr Šmolka a vysvětluje: "Muž - lovec se vždy musel koncentrovat na dosažení cíle. Když šel na mamuta, tak se nemohl nechat rozptylovat například veverkami. Ne tak žena, známá to pravěká sběračka plodů. I když šla třeba na prajahody, byla s to sbírat i pramaliny. A teď si představte nešťastného lovce a sběračku na společné expedici do vnitrozemí supermarketu. Ti dva se prostě shodnout nemohou!"

Nerozezná toaleťák od chleba

Leckdy proto posíláme na velký týdenní nákup potravin muže raději samotné. Což je pro ně menší utrpení, než když vláčí plný vozík v závěsu za manželkou. Ani tak to nemusí dopadnout dobře. Stačí prolistovat internet - zábavné historky z nákupů se tam vrší jedna za druhou:

  • Měla k nám nečekaně přijít návštěva, v ledničce vymeteno, tak jsem poslala muže do Tesca. Povídám: Drahý, v kuchyni máš lísteček, co máš koupit. A jdu si po svém. Za 15 minut zvoní telefon: Prosím tě, jak mám koupit 250 gramů hladké mouky? Místo lístku s nákupem mi sebral recept na buchtu, který jsem měla položený u počítače… A chvilku podle něj dokonce  pohodě nakupoval.
  • Můj muž je pečlivý, přesný matematik. Musím proto naprosto přesně nazvat položku, kterou chci koupit, protože jinak nepřinese nic. Tak třeba: Šlehačku neměli! A já na to: A koukal ses tam vedle jogurtu? On: Jo, koukal, ale neměli. Měli tam 12tiprocentní a 18tiprocentní smetanu ke šlehání, ale šlehačku ne! A nedělej ze mě blbce!
  • Manžel miluje drobné sladkosti. Kokosové tyčinky, oplatky, banánky v čokoládě… Při nákupu ukládáme všechno do tašek páté přes deváté a doma to vyklopíme a uklízíme, kam patří. Manžel iniciativní jal se vybalovat nákup a své zamilované tyčinky si odnesl do šuplíku. Jenže se mu k těm dobrotám přimíchala i jedna náhradní kostka do WC, co se dává do obalu a zavěsí v záchodové míse. Večer u televize slyším jako vždy typické rozbalování a šustění, křupnutí, cucání a najednou vyskočil z pohovky, rozsvítil a zařval: Fuj, co to dělají za hnůj, zase nějaká inovace!

Když dojde na drogerii…

Ještě horší to je, když dojde na drogerii. Tam jsou naši milí úplně bezradní. Zejména co se týká zboží vyhrazeného ženám. Historky z drogerií jsou extra zábavné:

  • Vrcholným kouskem mého muže byla hra Kup mi vložky. Napsala jsem mu na lístek "Libresse, oranžový obal, na kterém mají vpravo dole 5 hvězdiček a z toho 3 jsou plné a 2 vpravo jen obrysy". Jenže v té době měnili obal a místo 5 hvězdiček byly jen 4. Volal mi z Delvity a vztekal se u regálu do telefonu na celé kolo: Řekni mi přesný název těch vložek! Ale ten já si samozřejmě nepamatuju, tak jsem ho požádala, ať mi přečte ty názvy. Začal nahlas do telefonu slabikovat: Libresse, Ultra Fit and Slim… Už ani nevím, co tehdy přinesl domů, ale myslím, že zákazníci i prodavačky měli veselé odpoledne. A můj muž od té odmítá vložky nakupovat.
  • Mě manžel pobavil, když si půjčil ve sprše peelingový sprchový gel, protože byl líný dojít si pro svůj, a povídá: Prosím tě, jak to tady máš dlouho? Dyť je v tom nějakej písek nebo co, to je zkažený, ne?
  • Manžel jel na služebku do Francie. Ptal se mě, co bych chtěla přivézt jako dárek. A protože si oblečení, parfémy a šminky kupuji raději sama, povídám: Třeba nějakou masku na obličej. Ráno před odjezdem mě budí: Prosím tě, jaký máš číslo obličeje?

Co vaše zážitky s manželem a nakupováním? Také doma řešíte zásadní problém šlehačka vs. smetana ke šlehání?

Svěřte se svými zkušenostmi a pobavte ostatní pod článkem!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Peníze a vztah: Co má platit žena a co muž?

Jsem ta druhá. Ta, která miluje tvého manžela

Zázvor v domácnosti: Využijte i zbylé slupky

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama