reklama

Vyspali jsme se na prvním rande. Už jsme 25 let manželé

Sex na prvním rande - ano, či ne? Pro Radku s Tomášem to byla jasná volba.

Foto: Isifa/Thinkstock

Sex na prvním rande - ano, či ne? Pro Radku s Tomášem to byla jasná volba. Sex byl cítit ve vzduchu hned od začátku, a také na něj došlo.

"Bylo to jako blesk z čistého nebe. Jen jednou jsem se na ni podíval, a bylo mi jasné, že ji chci. Teď, hned a pokud možno nadlouho. Nikdy předtím se mi to nestalo, lásku na první pohled jsem považoval za romantický nesmysl. Jenže pak mě potkala. A první noc jen potvrdila, že to byla dobrá volba," říká Tomáš.

Letos v březnu oba manželé oslaví stříbrnou svatbu. Jsou spolu už čtvrt století a nelitují ani jedné minuty.

Osudová přitažlivost? Šla jsem za vůní!

"Toma jsem poprvé potkala, když mi bylo sedmadvacet. Právě mi dal kopačky kluk, který kdysi tvrdil, že si mě vezme. Byla jsem zhrzená a nešťastná. Kdepak rande! Vůbec jsem netoužila si cokoli s kýmkoli začínat, chtělo se mi jen zalézt do nory a brečet a brečet a brečet. Jenže kamarádka Lenka se na to už nemohla dívat, a tak mě vytáhla tancovat," vzpomíná Radka.

Doporučujeme: Ve třiceti jsem pořád panna

Lenčin přítel tehdy s sebou přivedl dva kamarády. A s jedním z nich začala Radka tancovat dřív, než si vůbec stačila sednout ke stolu. Protancovali celou noc. Byl to prostě sympaťák. Nejenže dobře tančil, báječně se jí s ním také povídalo. Zjistili, že mají společné zájmy i podobné názory na život. Připadalo jí, že se znají několik let, a ne jen několik hodin. Navíc krásně voněl.

"Cítila jsem se, jako by mě uhranul. Jedno mi bylo naprosto jasné - Toho chci!" vzpomíná Radka. Když ji rozpačitě pozval k sobě na kolej, neváhala ani chvilku. "Ani mě nenapadlo, že se sex na prvním rande nehodí nebo že si mě snad nebude vážit. Voněl mi tak, že jsem za ním šla jako očarovaná. Když ráno ještě spal, čichala jsem si omámeně k jeho tričku. Co to má za úžasnou vůni? Pak mi došlo, že svou vlastní, přirozenou. Feromony z ní udělaly čichový koktejl, proti kterému neměl Old Spice šanci," popisuje.

Čas ukázal, že jí nos poradil dobře. "Prostě jsem měla na partnera dobrý čich," směje se.

Časy se mění

Dřív byl sex s neznámým partnerem ve slušné společnosti nemyslitelný. I dnes představuje velkou nejistotu a riziko, nicméně časy se mění a my už na něj nehledíme zdaleka tak odmítavě.

"V současné době lidé čím dál častěji považují sex za důležitou součást úspěšného vztahu. Není to nic, za bychom se měli stydět," konstatuje psycholog Justin Lehmiller v americkém vydání magazínu Cosmopolitan. "Pokud mezi dvěma lidmi funguje chemie, z pohledu chlapa je jedno, zda má sex na prvním nebo sedmém rande," dodává tamtéž psycholog Jeff Wilsner.

Čtěte také: Nejtrapnější první rande: Manžel si mě odčural!

Cosmopolitan oslovil okolo 1000 svých čtenářů a čtenářek ve věku mezi 18 a 35 lety s dotazem, zda je pro ně sex na prvním rande přijatelný. Jak vyplynulo z odpovědí, ke starým pořádkům tíhnou spíš ženy než muži. Celkem 83 % žen věří, že je muži si jich muži budou méně vážit, pokud jim podlehnou hned napoprvé. Ale 67 % mužů je naprosto opačného názoru a ženskou erotickou vstřícnost by uvítalo.

Proč se ním hned nevyspat?

Přesto pár důvodů, proč se s mužem nevyspat hned na prvním rande, zůstává. Jaké to jsou?

  • Protože máte morální nebo náboženské důvody. Jestli se vám představa sexu bez lásky nelíbí, není důvod do toho jít.
  • Protože ho vůbec neznáte, a to je riskantní. Neměly byste hupnout do postele s naprostým cizincem.
  • Protože vás dostatečně nepřitahuje. Pak to prostě nestojí zato.
  • Protože z něj nemáte úplně dobrý pocit. Věřte v tom případě své intuici.
  • Protože jste ještě panna. Tohle není ideální cesta, jak o poctivost přijít.
  • Protože vám chybí něha. To si raději pořiďte kotě.
  • Protože se chcete pomstít někomu jinému. Doplatíte na to jen vy sama.
  • Protože jste toho moc vypila. Alkohol bývá špatný rádce.

Když už ano, jak na to?

Hlavně se do ničeho nenutit! Musí vám s ním být opravdu dobře. A měla byste ho vy nebo někdo z vašich známých alespoň trochu znát. Pro jistotu...

Nevnucujte se. I když ho opravdu chcete, nechejte muže vynaložit trochu úsilí, aby vás dostal. Ať je to on, kdo se první dotkne, kdo vás první políbí. Zůstaňte výzvou - konec konců kdo kdy viděl, aby lovce honila laň?

Nepodbízejte se. Neplánujte další rande, natož svatbu a děti hned ráno poté. Dejte mu prostor, ať se nadechne. A nezapomeňte se chránit před otěhotněním a AIDS.

Jaký je vás názor: Sex na prvním rande - ano, či ne? O tom můžete hlasovat v anketě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pravidla randění: Radí Bridget Jonesová

Válečná fotografka: Nejhorší je vidět umírat děti

Vyzkoušela jsem vše z 50 odstínů šedi. Za jeden víkend



 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama