reklama

Neuvěřitelná dvojčata: Bledá blondýna a kávová bruneta

Lucy a Maria Aylmer jsou jako noc a den: Lucy, bledá blondýna s dlouhými, hladkými vlasy a modrýma očima a hnědooká bruneta Maria s kávovou pletí a záplavou kudrlin. Přesto jde o dvojčata.

Foto: Profimedia.cz

Dvě úplně cizí dívky by nemohly být rozdílnější než dvojčata Aylmerova z Gloucesteru. Jsou jako noc a den: Lucy, bledá blondýna s dlouhými, hladkými vlasy a modrýma očima a hnědooká bruneta Maria s kávovou pletí a záplavou kudrlin.

A stejně jako vzhledem se dívky liší i osobností. Těžko by si někdo myslel, že jsou sestry, jenže ony se narodily stejné mámě v jeden den, jde o dvojčata.

Matka Donna Douglas je poloviční Jamačanka, otec Vince Aylmer je běloch. Pravděpodobnost, že spolu zplodí takový genetický zázrak, je velmi malá.

Máma nevěřila vlastním očím

Dnes osmnáctileté slečny se narodily v lednu 1997. Když je maminka poprvé spatřila, nemohla uvěřit vlastním očím.

"Byl to šok, protože přeporodní skeny barvu kůže neukážou. Nemohla tušit, že její děti budou tak rozdílné. Když nás porodní asistentka poprvé přinesla, nebyla maminka schopná slova," popisuje svoje narození Lucy.

Máma Donna pracuje ve velkoskladu, táta Vince je lešenář. Po narození dětí se rozešli, přestože dvojčata mají ještě další tři starší sourozence: George, Chynnu a Jordana. Ti jsou všichni tmavší než Lucy, ale světlejší než Maria. "Jsou barvou někde mezi námi, zatímco my dvě se nacházíme na opačných stranách spektra," konstatuje Lucy.

Jak je to vůbec možné?

Snadno. Lucy a Maira nejsou totiž jednovaječná dvojčata. Každá z děvčat se narodila z jiného vajíčka, mají tudíž jinou genetickou výbavu. A vzhledem k tomu, že jejich maminka je afro-karibského původu, dostaly do vínku obě možnosti: black and white.

Doporučujeme: Dvojčata byla počata v jeden den: Dělí je 8 let věku!

Lidé z této oblasti totiž mívají v genetické výbavě v důsledku otrokářského míšení ras často část indoevropských genů, takže se i tmavším matkám mohou narodit bílá miminka. Stejně jako tomu je u Lucy, jejíž babička je typická světlá Britka.

Jsem na sestru hrdá!

Jedno je jisté - oblíbený trik dvojčat, kdy se jedno zamění za druhé, slečny ve škole rozhodně provozovat nemohly, přestože chodily do jedné třídy.

"Většina dvojčat vypadá jako dva hrášky z jednoho lusku. My bychom nemohly být rozdílnější. Nikdo nám ani nevěří, že jsme sestry, natož dvojčata. Nevypadáme ani, že máme stejné rodiče. Dokonce ani, když se stejně oblečeme. Už jsme některým kamarádům ukazovaly rodný list, aby nám uvěřili, že jsme se narodily v jeden den," dodává Lucy.

Čtěte také: Dvojčata Krista a Tatiana vidí naráz čtyřma očima

Sestry se liší nejen vizáží, ale také povahou. Plachá Lucy studuje umění a design v Gloucesteru a ještě žije s rodiči doma. Její průbojnější sestra Maria studuje práva Cheltenhamu. Přesto na sebe nedají dopustit. "Maria se ráda chlubí tím, že má bílé dvojče, a já jsem hrdá na to, že moje sestra - dvojče je tmavá," uzavírá Lucy.

Podívejte se, jak dvojčata vypadají, na videu YouTube:

zdroj: Daily Mail

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Siamská dvojčata: Osud jako z románu

10 vět, kterými spolehlivě zastavíte dětské zlobení

8 chyb, které ženy dělají při holení nohou

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama