reklama

Pětiletý si pamatuje, že byl třicetiletou černoškou

"Býval jsem Pam, ale umřel jsem. Když jsem se vzbudil, byl jsem dítě a říkala jsi mi Luku," vypráví pětiletý Luke Ruehlman ze Cincinnati mámě o svém minulém životě.

Foto: YouTube

"Když jsem se vzbudil, byl jsem dítě a říkala jsi mi Luku," vypráví pětiletý Luke Ruehlman ze Cincinnati mámě o svém minulém životě. Našel v něm smrt v ohni, poté potkal Boha a nakonec byl "vypuzen zpět dolů", do života v těle čerstvě narozeného chlapce.

A máma Erika mu věří - zjistila totiž, že některá fakta jeho podivuhodné vyprávění potvrzují. "Netoužíme po slávě nebo penězích," říká, "myslíme, že jde o příběh, který by měl být znám."

Proto sice své zkušenosti svěřila místnímu rádiu Fox8, ale dále už celou tajemnou záležitost komentovat odmítá. Udělala, co považovala za nutné.

Když jsem umřel...

Přestože je Luke modrooký blonďáček, který ještě nechodí do školy, jasně si pamatuje, že minulém životě byl dospělá žena černé pleti. Trval na tom od svých dvou let a postupně své vzpomínky upřesňoval.

Doporučujeme: Chlapec se vzpomínkami mrtvého: Zabili mě ve válce!

Nejdříve prostě jen nazýval věci "pam". Pak pochopil, že jde o jméno a začal si tak sám říkat. A nakonec tvrdil, že kdysi býval dívka. "Když jsem byl holka, měl jsem černé vlasy," vzpomínal, nebo: "Takové náušnice jsem nosil jako holka." S mámou vedl podivné rozhovory.

"To bylo, když jsem umřel," popisoval.
"Ale ty jsi nikdy neumřel," vysvětlovala mu maminka.
"Umřel jsem v ohni," trval na svém. "Býval jsem Pam, ale umřel jsem. Dostal jsem se do nebe a viděl jsem Boha. A ten mě vrhl zpět. Když jsem se probudil, byl jsem dítě a tys mi říkala Luku.

Čím byl chlapec starší, tím víc podrobností své reinkarnace si vybavoval. Bylo mu 30 let. Žil ve velkém městě, kde jezdil vlak. Zahynul v ohni při požáru domu. Když si vzpomněl, že to bylo v Chicagu, našla Erika staré noviny z té doby, kde se popisoval požár.

Hotel Paxton, Chicago, 16. března 1993

Byl to jeden z nejhorších požárů, které město pamatuje, nic nepomohlo, že celou noc padal studený déšť. Požár vypukl uprostřed noci v zadním traktu třetího patra. Způsobil ho člověk, který kouřil v posteli.

Čtěte také: Děsivé černooké děti bez bělma: Odkud jsou? Co chtějí?

Požárníci dorazili okolo druhé ráno. Z oken domu viseli lidé a volali o pomoc. Hasiči snesli po žebřících asi padesát lidí. Okolo 25 jich bylo raněných. Celkem 19 osob v ohni zahynulo. Byla mezi nimi i třicetiletá černoška Pamela Robinsonová.

Podívejte se na Lukův příběh na YouTube:

To jsem já!

Přesto se maminka Erika stále zdráhala uvěřit. Nakonec ji přesvědčilo, až když Lukovi v přímém přenosu ukázali stránku plnou fotek třicetiletých žen černé pleti. Po chvilce prstem jednoznačně vybral Pamelu.

"Šokovalo mě, když ukázal na tu jedinou správnou," přiznává Erika v deníku Daily Mail. To ji také přesvědčilo, aby kontaktovala rodinu Robinsonovu, a zkusila o ženě, jejíž život možná kdysi žil její syn, zjistit něco bližšího.

Zjistila, že oba rádi poslouchají Stevieho Wondera. A stejně jako Pam, i Luke hraje na klavír, i když zatím jen na dětský. Co myslíte, stačí to na potvrzení převtěleného života? Nebo jde jenom o dítě s bujnou fantazií a velké shody náhod?

O tom můžete diskutovat pod článkem.

zdroj: Daily Mail, Fox8, Mirror
úvodní foto: YouTube

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejzáhadnější místa ČR: Hřbitov z Erbenovy balady

Otčím ji zneužíval. Myslela, že je to normální

Muži v depresi: Proč ji mají čím dál častěji?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama