reklama

3 roky rozdíl mezi trojčaty: Doopravdy to jde!

Sarah Swannová z Leicesteru je trojnásobnou maminkou. K tříletému Georgeovi nyní přibyla dvojčata Lilah and Noah. Zatímco George se narodil v roce 2012, jeho sourozenci mají v rodném listu letošní datum. Přesto jsou to trojčata.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Swannová z Leicesteru je trojnásobnou maminkou. Ke staršímu synovi Georgeovi nyní přibyla dvojčata Lilah and Noah. Zatímco George se narodil v roce 2012, jeho sourozenci mají v rodném listu letošní datum. Přesto jsou všichni trojčata.

Když Sarah vypráví svůj zamotaný příběh s oplodněnými vajíčky, ze kterých se narodil syn, zatímco ostatní dvě děti si daly na čas, je to jen těžko k uvěření. Moderní kouzla s umělým oplodněním to však umožňují.

Doporučujeme: Dvojčata Krista a Tatiana vidí naráz čtyřma očima

"Je zvláštní vědět, že se mi trojčata narodila s tříletým odstupem," připouští maminka Sarah, která pracuje jako IT manažerka. "Lidé, který to říkám, tomu nedokážou uvěřit."

Zázraky IVF

Ještě ve čtyřiceti žila Sarah Swannová jako single. Potom se rozhodla pro umělé oplodnění. Dvakrát vyšel její pokus otěhotnět naprázdno.

Napotřetí se lékařům se podařilo úspěšně oplodnit spermiemi dárců pět vajíček. Dvě z nich implantovali ženě do dělohy, zbývající tři nechali zmrazit pro případ, že by IVF opět nevyšlo.

Nicméně se konečně podařilo a nadšená Sarah o dva týdny později zjistila, že je opravdu těhotná. "Byla jsem úplně užaslá, když mi došlo, že umělé oplodnění skutečně zafungovalo a že doopravdy čekám miminko. První tři měsíce jsem jen trnula, aby se nestalo něco zlého. Ale těhotenství probíhalo bezproblémově a já se cítila skvěle," uvedla Sarah pro Daily Mail.

Čtěte také: Neuvěřitelná dvojčata: Bledá blondýna a kávová bruneta

Když přišel na svět malý George, byla neuvěřitelně šťastná. Chlapec se narodil zdravý a prospíval.

Povedlo se i podruhé

V květnu 2014 se slečna Swannová rozhodla pokusit o další dítě. "Moc se mi líbilo být maminkou. George toužil po sourozenci a já mu chtěla pořídit sestřičku nebo bratříčka, dokud to ještě jde," uvedla.

Také podruhé musela spoléhat na umělé oplodnění. Byla jí implantována dvě dříve oplodněná a poté zmražená embrya. A opět se povedlo, jenže trochu víc, než čekala. V děloze rostly dvě zdravé děti.

"Doufala jsem, že se v mém věku ujme alespoň jedno embryo. Když mi lékař sdělil, že čekám dvojčata, nemohla jsem tomu uvěřit. Ale potom se narodila a já je držela v náruči. To byla úžasná chvíle," vzpomíná.

Georgova sestřička Lilah a bráška Noah přišli na svět v lednu 2015. Přestože je od staršího bráchy dělí tři roky, pocházejí z vajíček, která byla oplodněna v jeden okamžik.

Noah na to také vypadá, na první pohled jako by Georgeovi z oka vypadl. Povahou je však úplně jiný. Zatímco George jako miminko budil celou noc mámu křikem, Noaha stačí jen položit, a už spí jako špalek.

"Teď je má rodina konečně kompletní. Je náročné mít tři malé děti naráz, ale stojí to za to," uzavírá šťastná maminka.

zdroj: Profimedia.cz, Daily Mail

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Přivedla na svět dvojčata. Každé má jiného otce

Otčím ji zneužíval. Myslela, že je to normální

22 tipů, jak vypadat jako Pařížanka, ať žijete kdekoli


"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama