reklama

Požehnaná rodina: Čekají dvojčata - už počtvrté

Emma a Loma Uhilovi z Aucklandu mají sedm dětí a další dvě jsou na cestě. Stihli si je pořídit za pouhých sedm let.

Foto: repro Stuff.co.nz

Emma a Loma Uhilovi z Aucklandu mají sedm dětí a další dvě jsou na cestě. Stihli si je pořídit za pouhých sedm let. Docela slušný výkon!

Novozélandskému páru to trochu usnadnil fakt, že po nejstarším synovi přišla na svět třikrát za sebou dvojčata. A čtvrtý pár očekávají každým dnem.

Pět let, osm dětí

Prvorozený Micah se narodil v roce 2008. Pak přišla na svět dvojčata, holčičky Ava and Lily. V roce 2011 přibyly Isla a Eden a dva roky po nich následovaly Emme a Indie. Narodily se o Vánocích 2013.

Doporučujeme: Jak počít dvojčata: Nabízíme spolehlivý návod!

Micahovi bylo pouze jedenáct měsíců, když rodiče zjistili, že čekají další přírůstek do rodiny, tentokrát dvojčata. Bylo to trochu překvapení, protože nikdo jiný v rodině dvojčata nemá. A co teprve, když následoval další páreček a pak ještě jeden! Všechny děti byly přitom počaty přirozenou cestou, nepocházejí z umělého oplodnění.

Jako výhra v loterii

Momentálně se má šťastným rodičům narodit čtvrtý pár. Manželé Uhilovi o tom sice nesmí mluvit, protože práva na rozhovor slíbili exkluzivně věnovat jedinému médiu, nicméně jak Emma uvedla už dříve, ona i manžel mají ze všech svých dvojčat obrovskou radost.

"Mít dvě děti naráz znamená dvojnásobně víc polibků a mazlení, lásky i legrace," prohlásila spokojená maminka pro Fairfax Media. "Jsme neuvěřitelně požehnaní, je to jako kdybychom vyhráli v loterii."

Jak to dokážou zvládat?

Základem je dodržovat dobu krmení a spánku. "Už se z toho stala rutina, takže děti přesně znají, co bude den po dni následovat. Je večer, čas na večeři, koupání, pohádku, čištění zubů, modlitbičku a postýlku. Všichni vědí, jak to jde za sebou. Kdybychom na něco zapomněli, sami nám to připomenou," přibližuje život rodiny máma.

Současných sedm sourozenců mezi sebou vychází skvěle. Jsou si blízcí, navzájem sami sobě představují nejlepší kamarády. Dokážou se hodiny zabavit, aniž by se jim rodiče museli věnovat, jen sami mezi sebou.

Pomáhá celé okolí

Páté Emmino těhotenství probíhá bez problémů. Každý v rodině se snaží nastávající mamince pomoci podle svých sil. Nejvíce se činí Emmini rodiče a její sestra Victorie.

"Je úžasné mít vlastní sestru jako chůvu," pochvaluje si Emma. "Nikdo jiný by mé děti nemohl vychovávat lépe. Báječně se shodujeme v názorech, takže to dohromady dobře funguje. S babičkou a dědou, tetami, strýci, bratranci a sestřenicemi tvoříme jeden soudržný rodinný klan."

Velkou rodinu není lehké uživit, ale pomáhá celé okolí. Když byla Emma naposled v naději, podpořila Uhilovi charitativní stránka Soon to be Seven Givealittle. Ta ukončila činnost, v současnosti však rodinu zase podporují obchodníci z okolí bydliště.

úvodní foto: repro Stuff.co.nz
zdroj: New Zealand Herald, News.com.au, Stuff.co.nz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ideální věkový rozdíl mezi sourozenci? Poradíme vám!

5 malých ďáblů: Nejstrašnější děti historie

Který olej je nejlepší? A podle čeho vybírat?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama