reklama

Máte doma indigové, křišťálové nebo duhové dítě?

Jak se pozná vzácné a tajemné indigové dítě? A existuje vůbec?

Foto: Thinkstock

Jak se pozná indigové dítě? Je nadprůměrně inteligentní a tvůrčí, má vyvinutou schopnost intuice, někdy i léčitelské schopnosti. Bývá obdařeno empatií a telepatií. Představují vyšší stupeň evoluce člověka.

Příznivci hnutí New Age věří, že se tento nový druh lidí na Zemi objevil z konkrétního důvodu: Byly k nám vyslány, aby hlásaly univerzální pravdu, upozornily na nedostatky světa a nutnost jeho zlepšení. Jejich přítomnost má způsobit příchod Nového věku, takže by po roce 2012 měly převzít budoucnost planety Země.

Prozradil to Kryon...

Rok 2012 sice už dávno minul a k žádným velkým změnám - bohužel - nedošlo, nicméně legenda o výjimečných dětech přetrvává. A už k nim přibyly i další druhy: křišťálové a duhové. Co to všechno znamená?

Čtěte také: Indigové děti: Vyvolení nebo diagnóza?

Abyste pochopili, je třeba vědět o knize The Indigo Children: The New Kids Have Arrived, kterou vydali v roce 1999 manželé Lee Carroll a Jan Toberová. Vyšli při tom z konceptu parapsycholožky Nancy Ann Tappeové, která popsala děti "s indigovou aurou" ještě dříve. O jejich existenci se prý dozvěděla od duchovní bytosti zvané Kryon...

Proč právě indigové? Indigo je barva inkoustu a právě takovou barvu aury prý tyto děti mají. Jde o známku skutečně vysokých duchovních bytostí. Jak je poznáte?

  • Přišly na svět s pocitem urozenosti (a často se tak také chovají).
  • Říkají o sobě, že si zaslouží být tady, a bývají překvapeny, když s nimi ostatní tento pocit nesdílí.
  • Nepřeceňují se.
  • Obtížně akceptují absolutní autoritu bez vysvětlení nebo možnosti volby.
  • Některé věci jednoduše nedělají; například stát ve frontě je pro ně těžké.
  • Jsou frustrovány z dogmatických systémů, jež nevyžadují kreativní myšlení.
  • Často nacházejí nové způsoby provádění věcí, ať už ve škole nebo doma.
  • Dokud nejsou s "jedinci svého druhu", mohou působit asociálně. Pokud nikoho sobě podobného nenaleznou, většinou se uzavírají do sebe a cítí, že jim lidé nerozumí. Škola je pro ně sociálně velice náročná.
  • Nereagují na výchovu v vzbuzující pocity viny: Počkej, až tatínek přijde domů a uvidí, cos provedl!
  • Nebojí se říct, co skutečně potřebují.

Co na to hlas rozumu?

"Jde o jeden z nebezpečných esoterických výmyslů. Indigové děti neexistují už z definice, protože neexistuje aura, natož potom indigová," konstatuje Jiří Heřt ve Slovníku esoteriky a pavěd.

Doporučujeme: Posmrtný život existuje, tvrdí neurochirurg z Harvardu

Popisované vlastnosti se podle něj podstatně neliší od vlastností lehce hyperaktivních dětí. A mohou také souviset s povahou, repektive volnou výchovou.

"Je pravda, že podle některých psychologů jsou současné děti odlišné od předchozích generací: Objevují se u nich rysy asertivity, agresivity a sobeckého individualismu, což ale souvisí spíš s negativním vlivem médií. Pokud je takové dítě vychováváno s vírou ve vlastní výjimečnost, může to vést až k vytvoření bizarní paranormální identity a patologickému chování. Děti s těmito rysy by spíš měly být vyšetřeny psychologem," dodává.

"Indigové" dítě zní lépe než ADHD

Charakteristika indigových dětí je blízká diagnózám hyperaktivity, ADHD a Aspergerova syndromu. Jenže pro některé rodiče je příjemnější označit dítě za výjimečné, indigové, než aby připustili, že jejich potomek má neurovývojovou poruchu, která vyžaduje každodenní speciální péči. Indigové dítě může být berličkou i pro ty, kterým se narodilo dítě těžce postižené. I tady je však podporování v jedinečnosti nebezpečné.

Pokud tedy vaše děti beze zbytku splňují výše zmíněných 10 bodů, měli byste s nimi zamířit do nejbližší pedagogicko-psychologické poradny, a ne na sezení hnutí New Age. Podporování pocitů nadřazenosti totiž vašemu dítěti způsobí v životě jen potíže.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zkamenělé dítě: Když miminko umře, ale zůstane v mámě

Sušická bestie: Nesnesla pláč dětí, tak je vraždila

Nejodpornější mužské zlozvyky: Máte je?

Indigové, křišťálové, duhové

Indigové děti: Narozeni od roku 1980 do roku 1999. Název dostaly podle tmavě modré barvy jejich aury.
Křišťálové děti: Narozeni od roku 2000 do roku 2010. Jejich aura je průzračná jako křišťál.
Duhové děti: Narozeni po roce 2010. Mají auru v barvách duhy.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama