reklama

Matka pěti dětí ubodala pedofila: Dostala 3,5 roku

Pouze 3,5 roku vězení. Je to málo, nebo hodně, když je vrahem matka pěti dětí a obětí usvědčený pedofil?

Foto: Thinkstock

Sympatie k usvědčené vražedkyni neskrýval londýnský soudce Nicholas Cook. Mladou matku (32) poslal za ubodání důchodce (77) za mříže pouze na 3,5 roku. Pokud se bude dobře chovat, může být podmínečně propuštěna už za 10 měsíců.

Proč taková benevolence? Odsouzená Sarah Sandsová je matkou pěti dětí. A její oběť, Michael Pleasted, byl několikrát usvědčený pedofil žijící v sousedství.

Je podle vás trest příliš mírný, nebo naopak moc tvrdý? Jak byste se zachovali na místě matky vy?

Už nikomu neublíží...

Sarah Sandsová a Michael Pleasted byli zpočátku přátelé. Žena dokonce vařila starému pánovi obědy a zastávala se ho před ostatními sousedy v domnění, že jde o neoprávněné pomluvy. Názor změnila, když zjistila, že důchodce v rozmezí let 1970 až 1991 usvědčili z 24 sexuálních útoků na nezletilé chlapce, kvůli nimiž strávil ve vězení značný kus života.

Doporučujeme: 5 malých ďáblů: Nejstrašnější děti historie

V době své smrti byl pak Pleasted obviněn z dalších sexuálních útoků. Oběťmi byli dva chlapci mladší třinácti let a policie šetřila, zda neobtěžoval ještě třetího. Mezitím ho propustila na kauci a směl se vrátit do svého bytu na sídlišti, kde k obtěžování došlo, pod podmínkou, že nepřijde do styku s dětmi.

Když to Sarah zjistila, posilnila se dvěma lahvemi vína a panákem whisky, vyzbrojila kuchyňským nožem s třiceticentimetrovou čepelí a vydala se souseda konfrontovat. Vyprovokovaná vzniklou hádkou mu pak v divokém útoku zasadila několik smrtících bodných ran.

Na policii se přihlásila sama. "Řekněte mi, kdo pošle zas... pedofila na sídliště? Ten si o problémy prostě koleduje," uvedla na svou obhajobu a dodala: "Už žádné dítě nezraní."

Soudce měl pochopení

Porota Sarah Sandsovou neodsoudila za vraždu, ale jen za zabití v důsledku ztráty sebekontroly. "Byla jste rodičem pod enormním tlakem," citoval Daily Mail Nicholase Cooka. Soudce vzal také v úvahu, že jde o matku samoživitelku a že žena nepředstavuje pro společnost další nebezpečí.

Čtěte také: Sušická bestie: Nesnesla pláč dětí, tak je vraždila

Zdůraznil nicméně, že právo nelze brát do vlastních rukou. Matka nakonec vyfasovala polovinu původně navrhovaného sedmiletého trestu. "I když beru v úvahu polehčující okolnosti, existuje hranice slitování, protože byl zmařen lidský život. Proto vás odsuzuji na tři a půl roku vězení," sdělil soudce plačící ženě.

Je to moc, nebo málo?

Pomiňme fakt, že by se pedofil recidivista neměl dostat ven na kauci, a už vůbec ne na místě, kde žije spousta dětí. Co myslíte - byl Nicholas Cook na provinilou matku moc přísný? Měl jí vraždu prominout, protože se bála o vlastní potomky? Nebo byl soud naopak příliš shovívavý? Šlo přece o brutální vraždu!

Mohou okolnosti omluvit člověka, který vezme spravedlnost do vlastních rukou a zabije? Jak byste se zachovali vy? O tom můžete diskutovat pod článkem a hlasovat v anketě.

zdroj: BBC, Daily Mail

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak chránit děti před zlými lidmi a úchyly?

Máma feministka tajila pět let synovi, že je kluk

Ideál krásy: Jak to vidí muži a jak ženy?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama