reklama

Recept: Jablečné růže z listového těsta

Štrúdl není to pravé? Vyzkoušejte efektní variaci na jablka a listové těsto v podobě rozvitých květů růže!

Foto: YouTube

Chcete okouzlit návštěvu a štrúdl není to pravé? Vyzkoušejte efektní variaci na jablka a listové těsto v podobě rozvitých květů růže.

Vypadá to složitě, ale recept zvládne i šikovná kuchařka – začátečnice. Potřebujete jen plech na muffiny, a můžete se vrhnout do díla.

Suroviny pro 6 růží

  • 2 červená jablka
  • 2 lžíce meruňkové marmelády
  • ½ citronu
  • 250 g listového těsta
  • 0,5 l vody
  • hladká mouka na vál

Postup, který snadno zvládnete

Jablka rozpůlíme, vykrojíme jaderník a stopku. Položíme řezem dolů a nakrájíme na plátky tenké asi 2 mm.

Misku naplníme do dvou třetin vodou. Přidáme šťávu z půlky citronu a přisypeme plátky jablek. Pokud voda nebude stačit, můžete trochu přilít, jablka musí být ponořená. Misku s jablky dáme na 5 minut na plný výkon do mikrovlnky. Jablka musí změknout, aby se plátky ohýbaly, ale nesmí se rozpadat. Slijeme vodu a osušíme na papírové utěrce.

Doporučujeme recept: Luxusní meruňkové řezy s pudinkem

V misce smícháme 2 lžíce meruňkové marmelády a lžíci vody. Dáme na minutu do mikrovlnky a rozmícháme.

Plát hotového listového těsta lehce rozválíme na pomoučeném vále. Nožem ho rozkrojíme na 6 stejných pruhů, měly by mít šířku asi 7 cm. Každý pruh potřeme rozředěnou marmeládou a poklademe plátky jablek tak, jak to vidíte na obrázku.

Posypeme skořicí podle chuti. Přehneme těsto a zarolujeme tak, aby plátky jablek přečnívaly a vytvářely okvětní plátky růží. Dáme péct v plechu na muffiny, který udrží těsto pěkně pohromadě.

Pečeme při teplotě 190 °C asi 40 minut. Hotové růže pocukrujeme a můžeme podávat.

Přišlo vám to příliš složité? Nebojte, není! Stačí jen trochu šikovné ruce a hotové těsto z obchodu. Videonávod najdete na YouTube:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jablečná kuchařka. Pomůže na infekci a na imunitu!

Voňavá bezová marmeláda: Fotorecept krok za krokem

Novinka: Bílé jahody, které chutnají a voní jako ananas

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama