reklama

Jste stará duše? Jak poznat, že nežijete na Zemi poprvé

Reinkarnace dává naději, že se jednou do života vrátíme. Kdo ví, třeba je to pravda. Pokud ano, jak poznáte, že nejste na této Zemi poprvé?

Foto: Thinkstock

Je to smutná představa: žít, milovat, radovat se - a pak najednou přestat dýchat, zmizet, zemřít. Ztratit všechno - a co dál?

Proto tolik lidí uvěřilo v reinkarnaci. Dává jim naději, že se jednou do života vrátí a dokonce, že budou žít lépe. Kdo ví, třeba je to pravda. Pokud ano, jak poznáte, že nejste na této Zemi poprvé?

Jestli se tak trochu obáváte regresní terapie, která by vás měla minulými životy provést, můžete se zamyslet nad náznaky, jenž nevědomky nesete sami v sobě. Zkušenosti mnoha minulých životů totiž podle mystiků poznamenají člověka i v jeho současném životě. "Stará duše" jste, když…

Milujete samotu

Nehledáte mír v lidech či věcech kolem vás, ale uvnitř sebe. Někdo by možná mohl říct, že jste nevrlý poustevník, co nemá rád lidi, to však není pravda. Vy je milujete, ale vaše naplnění už na nich není závislé. Po těch staletích víte, co od mužů a žen očekávat, takže se s nimi tak trochu nudíte.

Daleko cennější je pro vás samota, kterou umíte vychutnat plnými doušky: na horách v noci pod hvězdami, v ospalém poledním tichu jarního sadu, na loďce uprostřed tichých vod jezera. Tam je váš vlastní, pravý, poklidný svět. 

Vyznáte se v lidech

Vás jen málokdo zklame, dokážete na první pohled odhadnout, jaký člověk je. Pokrytci a lháři nemají před vaším bystrým vnitřním zrakem šanci. Vaše podvědomí si totiž z minulých životů dobře pamatuje archetypy lidského chování.

Čtěte také: Když mrtví hovoří, děti to slyší

Druhé však neodsuzujete. V minulých životech jste prožili dost svých vzletů a pádů, takže chápete, jak se někdy mohou druzí cítit. Současným světem procházíte spíš jako nestranný pozorovatel, který nemá potřebu se příliš zapojovat do vazeb mezi lidmi.

Přesto - nebo možná právě proto - si k vám ostatní, dokonce i ti starší, chodí pro radu. Máte totiž v sobě přirozenou moudrost a nadhled, rozumíte podstatě. Věci, které někdo nepochopí za celý život, jsou vám prostě hned jasné, neboť vaše duše těmito zkušenostmi prošla a vzpomíná si na ně.  Jste také vždy ochotní pomoci - možná právě proto jste se na svět vrátili.

Nezapadáte mezi průměr

A nikdy jste nezapadal. Ostatním jste odjakživa připadali zvláštní, takže jste vždycky stáli tak trochu stranou hlavního proudu. Ne že byste to tak chtěli, jen prostě neumíte být "normální".

Ne snad, že byste byl namyšlený, spíš jen myslíte jinak. Jako byste žili v rodině, která vás adoptovala, a tak úplně se nedokázali sžít s jejími konvencemi. Podobné to bylo i ve škole. Zatímco ostatní holky mluvily o tom, jak se líbaly s klukem a jaký účes nebo šaty si vezmou na maturitní ples, zatímco se kluci trumfovali řečmi o fotbalu, vám táhly hlavou úplně jiné myšlenky: filozofie, péče o zvířata, spravedlnost, lidská smrtelnost

Žijete šťastný osobní život

A je to pro vás jednoduché. Také sice řešíte problémy, ale přistupujete k nim s vyzrálostí dospělého, vyrovnaného člověka. Vidíte pod povrch a neulpíváte na povrchnostech. Dobře totiž víte, že lidské štěstí nespočívá v materiálních věcech.

Ctíte pravdu a poznání

Stará duše přirozeně tíhne k duchovním tématům a vyšším životním principům. Vědění, pravda a svoboda jsou pro ni nade vše. Hodně přemýšlí o smyslu lidského života a nikdy nezapomíná na jeho pomíjivost.

Tak co, poznáváte se? Třeba jste opravdu stará duše - anebo jen moudrý, vyrovnaný člověk, který na minulé životy nevěří?

O tom můžete diskutovat pod článkem a hlasovat v anketě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Chlapec se vzpomínkami mrtvého: Zabili mě ve válce!

Bridey Murphy: Nejslavnější reinkarnace všech dob

Co je po smrti? Mohou mrtví mluvit?

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama