reklama

Šikanovaná ošklivka vyhrála soutěž krásy

Ve škole se Saffron smáli, že je pizizubka. Měla totiž předkus spodních zubů a fakt jí to moc neslušelo. Teď ale všem vytřela zrak - stala se královnou krásy.

Foto: Profimedia.cz

Ve škole se Saffron smáli, že je pizizubka. Měla totiž předkus spodních zubů a fakt jí to moc neslušelo. Teď ale všem vytřela zrak - stala se královnou krásy.

Plastická operace dokázala v jejím případě zázrak jako v pohádce. Z nejisté, šikanované holčičky se vyklubala krásná labuť.

Říkali jí "Rudá brada"

Na základní i střední škole v Londýně prošla Saffron Corcoran drsnou šikanou. Spolužáci se jí smáli, že má velkou čelist a vypadá divně. Přezdívali jí "Rudá brada" (Crimson Chin) podle komiksové postavy superhrdiny s vystouplou čelistí z dětského seriálu BBC.

Doporučujeme: Chtěla být krásná. Mladá dívka zemřela úplně zbytečně

Dívka si nakonec nechala udělat plastickou operaci, která jí úplně změnila život. S novou tváří se z ní rázem vyloupla krasavice. Tři týdny nato se přihlásila do soutěže krásy. A ve svých osmnácti letech ji vyhrála. Stala se královnou krásy teenagerů a získala titul Miss Teen Galaxy England.

O svůj příběh se rozhodla podělit s médii, aby inspirovala ostatní mladé lidi, kteří třeba trpí podobným problémem.

Velké trápení s velkou čelistí

Spodní předkus je nepříliš častá dentální vada, kdy spodní čelist vystupuje přes horní a spodní řada zubů tak přesahuje horní. Může to nepříznivě ovlivnit běžné fungování zubů a způsobit jejich předčasné opotřebení a poškození. Spodní předkus způsobuje potíže při řeči a žvýkání a může vyvolávat chronické záněty hltanu.

Ale hlavně to vypadá strašně. Kromě bolesti, která provází snahu vyrovnat se se špatným umístěním čelisti, mění spodní předkus výraz obličeje a deformuje tvář i úsměv. Není divu, že Saffron vyrůstala se sebevědomím na nule...

Vyskočila z vlastní kůže

"Ve své vlastní kůži jsem nebyla šťastná. Cítila jsem se ošklivá a musela jsem čelit posměchu. Když mi nabídli plastickou operaci, skočila jsem po ní jako po životní šanci. Bylo mi jasné, že nový vzhled podpoří i mé sebevědomí," uvedla pro Daily Mail.

Čtěte také: Je jí čtrnáct let aneb Lolitku je třeba seřezat včas

Nikdy předtím by si účast na soutěži krásy nemohla dovolit. "Nikdo si neumí představit moje pocity. Opravdu jsem nebyla klasická krasavice. Cítila jsem se naprosto odlišně než ostatní dívky," přiznala.

Aby také ne - její operační rány se sotva zahojily a na úplné zahojení si počká ještě měsíce. Přesto v soutěži získala nejvíc bodů ze všech dívek v rozhovoru, předvádění plavek, módního oblečení i velké večerní róby. Stala se také Miss sympatie, o které hlasovaly ostatní účastnice. Své pocity a zkušenosti ze soutěže se rozhodla svěřit lidem.

"Těší mě, že můžu svým příkladem pomoci i někomu jinému a ukázat, že je důležité, jaký jste člověk, a nejen, jestli jste krásná. Moje poselství zní: Nenechejte se rozhodit tím, že jste jiná než ostatní nebo že si nemůžete splnit své sny - já jsem živým důkazem toho, že všechno je možné!" uzavírá Saffron Corcoran.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

David (18) má o životě jasno: Sex není nic pro mě!

Drsné uspávání: Estivillova metoda kontrolovaného pláče

Blíž ideálu krásy: Co obnáší operace, která změní tvář?

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama