Southpaw vydají v lednu novou desku

Ondřej Stratilík
16. 11. 2005 9:00
Praha - Kytarová kapela Southpaw zveřejnila informace o připravovaném albu.
Foto: Ondřej Stratilík

Southpaw jsou zvláštní kapela. I když už několik let patří k klubovým a festivalovým "chytákům", širší veřejnost je zaregistrovala až letos v souvislosti s jejich aktuálním počinem Boys Make Noise.

Skupina se oprostila často do taneční hudby mířících elektronických aranží (předešlé desky Pleasure You Can Measure a hlavně Pop Secret byly na samplech skoro závislé) a natočila jednoduché a hitové album, kde prim hrají kytary. V "komerčních" rádiích se uchytilo hned několik singlů. Ke skladbám Toi Toi Song a Ice Cream Politics dokonce vznikly videoklipy..

Tento týden kapela začne pracovat na novém albu s pracovním názvem Heart Disk. Několik připravovaných skladeb odehráli Southpaw již v létě a vždy se setkaly s velkým ohlasem. Kapela začala opět experimentovat a pohrávat si i s nejmenšími detaily. Ať už v songu Hurricane (v současnosti přejmenovaný na Harry Caine) či Life is Romantic. Právě tyto písničky tvoří jádro promo nahrávky, kterou bude skupina rozesílat do zahraničí.

Na albu bude hostovat Yumiko Ishijima z japonského techno-junglového projektu Papaya Paranoia, zpěvačka Tonya Graves známá z kapely Monkey Business, objev českého hip-hopu Gipsy či americký rapper NI, který v současnosti vystupuje s žižkovskou formací Cherry Hill, ovšem předtím proslul jako spoluhráč Douga Wimbishe z legendárních Living Colour.

Zpěvák Gregory Finn navíc natočil "rastamanskou" coververzi skladby Camelmind Prince spřátelených Roe-deer.
"Album rozhodně nebude mít klasickou formu, na jakou jste u nás zvyklí," říkají Southpaw. Posluchači musí počkat na začátek příštího roku, kdy by mělo album Heart Disk vyjít.

 

Právě se děje

Další zprávy